top of page

Hurtig pizzadej

2 stk. | 45 minutter + 1 time til hævning

Pizzadej

3 dl lunken vand

12 g gær

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

1 spsk. olivenolie 

400 g hvedemel

 

Du skal også bruge

Hvedemel 

 

Rør vand og gær sammen med sukker, og tilføj salt og olie. Kom hvedemel i dejen, og ælt den smidig på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordentligt, det kan sagtens tage op mod 20 minutter. 

 

Vend dejen ud på køkkenbordet, del den i to og rul den til dejkugler. Drys hvedemel ud på et stykke bagepapir, og lad kuglerne hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.

 

Placer de færdighævede dejklumper i en håndfuld hvedemel på køkkenbordet, og form dem til pizzaer med hjælp fra hænderne. 

 

Herefter er de klar til at blive toppet og bagt én af gangen på 250-275°C varmluft i 12 minutter eller til de er færdige.

 

Tip

Du kan sagtens forberede dine dejklumper i god tid, men de må helst ikke hæve længere end 2 timer ude på køkkenbordet. Kom derfor de næsten færdighævede dejklumper på køl i stedet. Sådan bliver hævning processen nemlig sænket markant.

Hurtig pizzadej
bottom of page