Hurtig pizzadej
2 stk. | 45 minutter + 1 time til hævning
Pizzadej
3 dl lunken vand
12 g gær
1 spsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
400 g hvedemel
Du skal også bruge
Hvedemel
Bland vand, gær, sukker og olivenolie i en skål, og tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen smidig på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordentligt, det kan sagtens tage op mod 20 minutter.
Vend dejen ud på køkkenbordet, del den i to og rul den til dejkugler. Drys hvedemel ud på et stykke bagepapir, og lad kuglerne hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
Placer de færdighævede dejklumper i en håndfuld hvedemel på køkkenbordet, og form dem til pizzaer med hjælp fra hænderne.
Herefter er de klar til at blive toppet og bagt én af gangen på 250-275°C varmluft i 12 minutter eller til de er færdige.
Tip
Du kan sagtens forberede dine dejklumper i god tid, men de må helst ikke hæve længere end 2 timer ude på køkkenbordet. Kom derfor de næsten færdighævede dejklumper på køl i stedet. Sådan bliver hævning processen nemlig sænket markant.