Karrysuppe med kokosmælk
2-3 L | 40 minutter
Karrysuppe med kokosmælk
Olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 knoldselleri
2 spsk. gul karry
70 g tomatpure
8 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
400 ml kokosmælk
2 spsk. chiliflager
½ dl soyasauce
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
2 spsk. creme fraiche 38%
2 spsk. finthakket persille
2 tsk. chiliflager
Svits løg, hvidløg og gulerødder i olivenolie, og tilsæt efter 3 minutter knoldselleri, karry og tomatpure. Svits i yderligere 3 minutter, og tilsæt grøntsagsbouillon. Lad grøntsagerne koge under låg til de er møre, og stavblend herefter til en cremet pure. Hæld nu kokosmælk i suppen, og smag endeligt til med chiliflager, soya, salt og friskkværnet peber. Top suppen med creme fraiche, persille og chiliflager.
Herefter er retten klar til servering