top of page
Kartoffel porre suppe
2 personer | 40 minutter
Kartoffel porre suppe
2 store bagekartofler (ca. 1 kg)
1 stor porre
3 fed hvidløg
Olivenolie
1 L grøntsagsbouillon (2 terninger)
Salt og friskkværnet peber
2 tsk. tørret timian
Du skal også bruge
120 g bacon i tern
1 dl neutral yoghurt eller creme fraiche
Skær kartofler og porre i grove tern, og svits det i olivenolie med hvidløg i 5 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og lad grøntsagerne koge møre under låg i 20-25 minutter. Stavblend suppen, og smag endeligt til med salt, friskkværnet peber og timian.
Steg bacontern sprøde, og læg dem på fedtsugende papir. Hæld suppen i skåle og top med sprøde bacon og yoghurt eller creme fraiche.
Herefter er den klar til servering.
bottom of page