Klassisk flæskesteg på under 3 timer
1 flæskesteg | 2 timer og 30 minutter
Flæskesteg
1 økologisk flæskesteg af 1,5 kg
Flagesalt
Nelliker
Laurbærblade
4 dl vand
Rids flæskesvær i stegen efter med en skarp kniv. Krydr med rigeligt salt mellem alle rillerne, og kom nelliker mellem sværene. Læg flæskestegen på en bund af laurbærblade på en bagerist. Sørg for at stegen ligger nogenlunde vandret. Brug eventuelt lidt staniol til at stabilisere, så den er i vatter. Kom en dyb bradepande under risten med omkring 4 dl vand i. Sæt flæskestegen i en kold ovn, og steg den på 200°C varmluft i 1 time og 25 minutter. Giv herefter flæskestegen 5 minutter med grill- funktion på 250°C. Hold øje, så den ikke bliver brændt. Lad flæskestegen trække i 25 minutter og skær den herefter i skiver.
Husk at bruge vandet fra din bradepande i flæskestegssaucen, det er gyldne dråber.