top of page

Koldhævet dej til pizza og tacos

2 pizzaer og 10 soft tacos

Grunddej

15 g gær

1 tsk sukker

4,5 dl lunken vand

675 g hvedemel

2 spsk. olivenolie

2 tsk. salt

 

Du skal også bruge

Olivenolie

Hvedemel

 

Grunddej

Opløs gær i lunkent vand og sukker, og tilsæt hvedemel. Kør dejen på lav hastighed i 5 minutter, og tilføj olivenolie og salt. Kør dejen på høj hastighed til den samler sig. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Del den ene halvdel i yderligere to dele, og form dem til runde pizzadejsklumper. Lad pizzadejen koldhæve en en stor bøtte smurt med lidt olivenolie i op til 48 timer. Form ligeledes den anden del dej til en rundt dejklump, og lad også den koldhæve en en stor bøtte smurt med lidt olivenolie i op til 48 timer.

 

Koldhævet pizza 

Tag bøtten med de koldhævede pizzadejklumper ud fra køl, og lad den stå med låg på køkkenbordet i 2 timer. Dejen er bedst ved stuetemperatur, men kan også bages direkte fra køl. Kom dejklumperne på et meldrysset bord, og form dem til pizzaer. 

Bag pizzaerne én af gangen på 250°C varmluft. Du kan også bruge grillfunktion, men hold god øje. Pizzaerne skal have 8-12 minutter hver. Top de bagte pizzaerne med frisk basilikum.

Koldhævede soft tacos 

Kom den koldhævede dej på et meldrysset bord, og del den i 10. Rul dejen tyndt ud, og tilbered de tynde tacos på en meget varm pande. De skal have 45-60 sekunder på hver side. Jeg holder dem lune på en tallerken med staniol over.

Herefter er de klar til at blive fyldt med fisk, pulled pork eller lignenende.

Koldhævede madbrød
Kartoffelpizza med hvidløgsolie
bottom of page