Koldhævet dej til pizza og tacos
2 pizzaer og 10 soft tacos
Grunddej
15 g gær
1 tsk sukker
4,5 dl lunken vand
675 g hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
Du skal også bruge
Olivenolie
Hvedemel
Grunddej
Opløs gær i lunkent vand og sukker, og tilsæt hvedemel. Kør dejen på lav hastighed i 5 minutter, og tilføj olivenolie og salt. Kør dejen på høj hastighed til den samler sig. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Del den ene halvdel i yderligere to dele, og form dem til runde pizzadejsklumper. Lad pizzadejen koldhæve en en stor bøtte smurt med lidt olivenolie i op til 48 timer. Form ligeledes den anden del dej til en rundt dejklump, og lad også den koldhæve en en stor bøtte smurt med lidt olivenolie i op til 48 timer.
Koldhævet pizza
Tag bøtten med de koldhævede pizzadejklumper ud fra køl, og lad den stå med låg på køkkenbordet i 2 timer. Dejen er bedst ved stuetemperatur, men kan også bages direkte fra køl. Kom dejklumperne på et meldrysset bord, og form dem til pizzaer.
Bag pizzaerne én af gangen på 250°C varmluft. Du kan også bruge grillfunktion, men hold god øje. Pizzaerne skal have 8-12 minutter hver. Top de bagte pizzaerne med frisk basilikum.
Koldhævede soft tacos
Kom den koldhævede dej på et meldrysset bord, og del den i 10. Rul dejen tyndt ud, og tilbered de tynde tacos på en meget varm pande. De skal have 45-60 sekunder på hver side. Jeg holder dem lune på en tallerken med staniol over.
Herefter er de klar til at blive fyldt med fisk, pulled pork eller lignenende.

