ANNONCE
Koldhævet grydebrød med manitoba
1 brød | 1 time + 12 timer på køl
Grydebrød
500 g hvedemel
100 g manitoba hvedemel
10 g flagesalt
5 dl lunkent vand
Du skal også bruge
Olivenolie
Durummel
Kom surdej, mel og flagesalt i en skål, og vend det sammen så surdejen bliver fordelt. Kom vand i dejen, og kør den elastisk og ensartet på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Kom dejen i en skål med olivenolie, og lad den hæve under låg eller husholdningsfilm på køl i 12 timer, eller natten over.
Stil en støbejernsgryde med låg ind i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtigt over i gryden. Snit i dejen med en skarp kniv, og drys med lidt durummel. Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 20-30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist.
Herefter er det klar til servering.