ANNONCE

Koldhævet grydebrød med manitoba

1 brød | 1 time + 12 timer på køl

1 pose surdej fra Dr. Oetker

500 g hvedemel

100 g manitoba hvedemel

10 g flagesalt

5 dl lunkent vand

 

Olivenolie

Durummel

 

Kom surdej, mel og flagesalt i en skål, og vend det sammen så surdejen bliver fordelt. Kom vand i dejen, og kør den elastisk og ensartet på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Kom dejen i en skål med olivenolie, og lad den hæve under låg eller husholdningsfilm på køl i 12 timer, eller natten over.

 

Stil en støbejernsgryde med låg ind i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtigt over i gryden. Snit i dejen med en skarp kniv, og drys med lidt durummel. Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 20-30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist.

 

Herefter er det klar til servering.

Koldhævet grydebrød med manitoba