Koldhævet olivenbrød
1 brød | 1 time + 12 timer på køl
Koldhævet olivenbrød
5 dl vand
15 g gær
12 g salt
650 g hvedemel
50 g durummel
200 g grønne oliven
Du skal også bruge
Olivenolie
Lidt ekstra durummel
Rør vand og gær med salt i en skål, og tilsæt hvedemel og durummel. Ælt dejen ensartet og smidig på en røremaskine i 15 minutter, og ved til slut grofthakkede oliven i.
Vip dejen over i en plastikbeholder (med låg) smurt med lidt olivenolie, og lad dejen hæve natten over på køl i minimum 12 timer.
Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Vip forsigtigt dejen over i gryden, og husk grydelapper, da gryden er meget varm. Læg et snit tværs over dejen med en skarp kniv, og drys med lidt ekstra durummel.
Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist.
Herefter er det klar til servering.
