Matilda Djerv Banana Pie Smoothie
2 smoothies | 10 minutter + 12 timer på køl
Selvom priserne er crazy hos Erewhon i USA, så tror jeg ikke, at jeg er den eneste som drømmer om en ‘Frankie & Djerf’s Banana Cream Shake’. Den cremede smoothie koster intet mindre end 18$, men det kan vi selvfølgelig gøre meget billigere. Mit bud er uden kollagen, og koster omkring 18,- i råvarer.
Matilda Djerv Banana Pie Smoothie
2 spsk. kokosfedt (på køl i min. 12 timer)
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. vaniljepasta
2 bastogne kiks
350 g frosne bananer (3-4 stk.)
4 dadler
¼ tsk. stødt kanel
2 dl usødet mandelmælk
1 spsk. ahornsirup
2 spsk. kokosflager
Stil en dåse koksmælk med 17-19% fedt på køl i minimum 12 timer, sådan at fedtet størkner og skiller sig fra vandet. Åben dåsen, og kom 2 spsk. kokosfedt i en skål. Pisk det luftigt med ahornsirup og vaniljepasta, og stil det på køl.
Knus bastogne kiks til krummer, og blend banan, dadler, kanel, mandelmælk og ahornsirup til en tyk og cremet smoothie.
Kom kokoscreme i bunden af glasset, og drys med bastogne kiks. Kom den kolde smoothie heri, og top med resten af de knuste kiks og kokosflager.
Herefter er den klar til servering.

