ANNONCE
Limetærter med flødebolleskum
6 limetærter | 1 time + 3 timer på køl
Kiksebund
400 g Digestive
200 g smeltet smør
Limecreme
1 dåse kondenseret mælk
80 g creme fraiche 18%
Skal fra 1 økologisk limefrugt
1 dl friskpresset limesaft
2 økologiske æggeblommer
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Paste
Du skal også bruge
1 brev flødebolleskum fra Dr. Oetker
1 dl kogende vand
Spiselige blomster til pynt
Knus kiks til krummer, og vend dem sammen med smeltet smør. Rør massen til en ensartet tærtedej, og fordel den i 6 tærteforme af 12 cm i diameter. Bag de små tærtebunde på 180°C varmluft i 7 minutter, og lad dem køle helt af.
Pisk kondenseret mælk, creme fraiche, limeskal og -saft, æggeblommer og vaniljepasta godt med en elpisker i 2 minutter, og fordel cremen i de afkølede kiksebunde. Bag tærterne på 180°C varmluft i 15 minutter, og kom dem på køl i 3 timer.
Kom flødebolleskum i en skål med kogende vand, og pisk ved lav hastighed til pulveret er opløst. Pisk herefter på høj hastighed i 4-5 minutter. Når flødebolleskummet er pisket stiv og blank, fordeles den på de afkølede limetærter. Du kan med fordel flambere flødebolleskummet, og toppe med spiselige blomster.
Herefter er limetærterne klar til servering.