top of page

ANNONCE

Limetærter med flødebolleskum

6 limetærter | 1 time + 3 timer på køl

Kiksebund

400 g Digestive

200 g smeltet smør

 

Limecreme

1 dåse kondenseret mælk

80 g creme fraiche 18%

Skal fra 1 økologisk limefrugt

1 dl friskpresset limesaft

2 økologiske æggeblommer

2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Paste

 

Du skal også bruge

1 brev flødebolleskum fra Dr. Oetker

1 dl kogende vand

Spiselige blomster til pynt

 

Knus kiks til krummer, og vend dem sammen med smeltet smør. Rør massen til en ensartet tærtedej, og fordel den i 6 tærteforme af 12 cm i diameter. Bag de små tærtebunde på 180°C varmluft i 7 minutter, og lad dem køle helt af.

 

Pisk kondenseret mælk, creme fraiche, limeskal og -saft, æggeblommer og vaniljepasta godt med en elpisker i 2 minutter, og fordel cremen i de afkølede kiksebunde. Bag tærterne på 180°C varmluft i 15 minutter, og kom dem på køl i 3 timer.

 

Kom flødebolleskum i en skål med kogende vand, og pisk ved lav hastighed til pulveret er opløst. Pisk herefter på høj hastighed i 4-5 minutter. Når flødebolleskummet er pisket stiv og blank, fordeles den på de afkølede limetærter. Du kan med fordel flambere flødebolleskummet, og toppe med spiselige blomster.

 

Herefter er limetærterne klar til servering.

Limetærter med brændt flødebolleskum
Limetærter med brændt flødebolleskum
bottom of page