Luksus pizzadej
2 stk. | 45 minutter + 2 timer til hævning
Pizzadej
325 ml lunken vand
10 g gær
5 g sukker
7 g salt
Olivenolie
500 g Tipo 00
Du skal også bruge
Durummel
Rør vand og gær sammen med sukker, og tilføj salt og olie. Kom Tipo 00 i dejen, og ælt den smidig på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordentligt, det kan sagtens tage op mod 20 minutter.
Vend dejen ud på køkkenbordet, del den i to og rul den til dejkugler. Drys durummel ud på et stykke bagepapir, og lad kuglerne hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.
Placer de færdighævede dejklumper i en håndfuld durummel på køkkenbordet, og form dem til pizzaer med hjælp fra hænderne.
Herefter er de klar til at blive toppet og bagt én af gangen på 250-275°C varmluft i 12 minutter eller til de er færdige.
Tip
Du kan sagtens forberede dine dejklumper i god tid, men de må helst ikke hæve længere end 2 timer ude på køkkenbordet. Kom derfor de næsten færdighævede dejklumper på køl i stedet. Sådan bliver hævning processen nemlig sænket markant.