top of page

Luksus pizzadej

2 stk. | 45 minutter + 2 timer til hævning

Pizzadej

325 ml lunken vand

10 g gær

5 g sukker

7 g salt

Olivenolie

500 g Tipo 00

 

Du skal også bruge

Durummel

 

Rør vand og gær sammen med sukker, og tilføj salt og olie. Kom Tipo 00 i dejen, og ælt den smidig på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordentligt, det kan sagtens tage op mod 20 minutter. 

 

Vend dejen ud på køkkenbordet, del den i to og rul den til dejkugler. Drys durummel ud på et stykke bagepapir, og lad kuglerne hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.

 

Placer de færdighævede dejklumper i en håndfuld durummel på køkkenbordet, og form dem til pizzaer med hjælp fra hænderne. 

 

Herefter er de klar til at blive toppet og bagt én af gangen på 250-275°C varmluft i 12 minutter eller til de er færdige.

 

Tip

Du kan sagtens forberede dine dejklumper i god tid, men de må helst ikke hæve længere end 2 timer ude på køkkenbordet. Kom derfor de næsten færdighævede dejklumper på køl i stedet. Sådan bliver hævning processen nemlig sænket markant.

Verdens bedste pizzadej
bottom of page