top of page

Luksus SU. Madplan 10

2 personer | 7 dage 

MENU:

 

Pasta med feta, tomat og basilikum

Koteletter i fad med dampede ris

Pork banh mi med karrydressing

Quiche med tun, kapers og mozzarella

Rød karry ala thai cube

Pastasalat med karry og edamamebønner

Pizza med skinke, ananas og chamignion

 

INDKØBSLISTE:

 

500 g cherrytomater 

1 hvidløg

1 basilikum

200 g champignon

200 g ingefær

500 g gulerødder

250 g edamamebønner fra frost

454 g ananasstykker

1 glas kapers

500 g fusilli 

250 g karry dressing

1100 frilands nakkefile

100 g friland skinkestrimler

1 dåse flåede tomater

200 g tomatpure

1 dåse kokosmælk

1 glas rød karrypasta

50 g gær

200 g puck hvidost

500 ml piskefløde 38%

8 øko æg

280 g revet mozzarella 

1 tærtedej

1 dåse tun i olie

1 kg jasminris 

300 g flutes

250 g salte peanuts

 

DU SKAL SELV HAVE:

 

Salt, friskkværnet peber og sukker

Olivenolie og smagsneutral olie 

Hvedemel, durummel, lagereddike 

Paprika, cayennepeber og soya

MANDAG: PASTA MED FETA, TOMAT OG BASILIKUM

2 personer | 40 minutter 

 

Bagt fetaost

300 g cherrytomater

200 g puck fetaost

2 fed hvidløg 

½ dl olivenolie

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 

250 g fusilli pasta 

Salt og friskkværnet peber

Frisk basilikum

 

Skyl cherrytomater, og kom dem i et ildfast mad med en puck i midten. Top med hvidløg, olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag fadet på 200°C varmluft i 25 minutter. Kog i mellemtiden pasta efter anvisning på pakken, og gem 1 dl pastavand inden det sigtes fra. 

 

Kom pastavand i fadet med de bagte tomater, og mos det godt til en cremet pastasauce. Vend til slut pasta i fadet, og smag endeligt til med salt og friskkværnet peber. Top den færdige ret med friske blade af basilikum.

TIRSDAG: KOTELETTER I FAD UDEN OVN

2 personer | 1 time 

 

Koteletter i fad

350 g nakkefilet 

Salt og friskkværnet peber

Olivenolie

100 g champignon i skiver

1 fed hvidløg 

1 spsk. hvedemel

2 spsk. tomatpasta 

1 dåse flåede tomater 

1 spsk. sukker

1 spsk. paprika

1 knivspids cayennepeber 

2,5 dl piskefløde 38%

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge

3 dl jasminris

Kog ris efter anvisning på pakken.

 

Del i mellemtiden dagens ration af nakkefilet i ca. 4 koteletter, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Brun koteletterne i olivenolie på en varm pande 1-2 minutter på hver side, og stil dem til side.

 

Kom svampe og revet hvidløg på panden, og tilsæt efter 2 minutter hvedemel. Svits i yderligere 1 minut, og tilsæt tomatpasta, flåede tomater, sukker, paprika, cayennepeber og piskefløde. Lad saucen koge hurtigt op, og kom koteletterne tilbage herpå. Lad nu saucen koge ved lav til middel varme under låg i 20 minutter.

 

Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.

Herefter er den klar til servering.

ONSDAG: PORK BANH MI MED KARRYDRESSING

2 personer | 25 minutter + 1 time på køl

 

Marineret nakkefilet 

350 g nakkefilet

3 x 3 cm ingefær

1 fed hvidløg

5 spsk. soya

1 spsk. sukker

3 spsk. smagsneutralolie

 

Syltede gulerødder 

200 g gulerødder

1 dl lagereddike 

½ dl kogende vand 

3 spsk. sukker 

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 

2 baguettes 

100 g karrydressing 

125 g salte peanuts 

 

Skær nakkefilet i tynde strimler, og vend dem sammen med revet ingefær, hvidløg, soya, sukker og smagsneutralolie. Sæt kødet på køl i minimum 1 time, gerne længere.

 

Skær gulerødder i tynde strimler, og vend dem sammen med eddike, sukker, salt og friskkværnet peber, og stil det til side.

 

Skyl flute under den kolde hane, og bag dem i ovnen efter anvisning på pakke. Svits i mellemtiden det marinerede på en varm pande. Det skal have omkring 6 minutter. 

 

Åben flute med en brødkniv, og fyld dem med karrydressing, kød, syltede gulerødder og grofthakkede peanuts.

TORSDAG: FRANSK QUICHE MED TUN

1 quiche | 1 time

Æggemasse

8 øko æg 

2,5 dl piskefløde

Salt og friskkværnet peber 

200 g gulerod 

70 g revet mozzarella 

3 spsk. kapers

1 dåse tun i olie

 

Du skal også bruge 

1 færdiglavet tærtedej

70 g revet mozzarella

 

Tænd ovnen på 180°C varmluft.

 

Kom den færdiglavede tærtedej i et tærtefad, og prik huller med en gaffel. Forbag tærtedejen i 10 minutter.

 

Forbered i mellemtiden en æggemasse bestående af æg rørt sammen med piskefløde, salt og friskkværnet peber. Dræn tun fra olie, og kom det i æggemassen med revet mozzarella, revet gulerod og kapers, og hæld den herover den forbagte tærtedej. Drys med revet ost, og bag den franske quiche i 40-45 minutter. 

 

Lad den sætte sig 5 minutter på køkkenbordet, inden den skæres.

FREDAG: RØD KARRY ALA THAI CUBE

2 personer | 30 minutter

 

Nakketfillet

350 g nakkefilet 

Salt og friskkværnet peber

Smagsneutral olie

 

Rød karry sauce 

1 fed hvidløg

3 x 3 cm ingefær

2 spsk. rød karrypasta 

400 ml kokosmælk 

Vandet fra ananasstykkerne 

½ dåse ananasstykker

3-5 spsk. soya

 

Du skal også bruge

3 dl jasminris 

125 g salte peanuts 

 

Kog jasminris efter anvisning på pakken.

 

Skær nakkefilet i mindrette tern, og svits kødet på høj varme i smagsneutral olie i en wok. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tag det af varmen efter 5 minutter. 

 

Kom revet hvidløg, ingefær og karrypasta i den varme wok, og svits det hurtigt af i 1 minuts tid. Tilsæt nu kokosmælk, ananasvand og soya. Lad den røde karry simre ved middel varme så kokosmælken ikke skiller, og kom kød og ananastykker heri. Smag retten endeligt til, og anret med dampede ris og grofthakkede peanuts.

Gadtofts Luksus SU. Madplaner.jpg
Pasta med feta, tomat og basilikum
Koteletter i fad med dampede ris
Pork banh mi med karrydressing
Quiche med tun, kapers og mozzarella
Rød karry ala thai cube
Pastasalat med karry og edamamebønner
Pizza med skinke, ananas og chamignion

LØRDAG: PASTASALAT MED KARRY OG EDAMAMEBØNNER

2 personer | 20 minutter 

 

Pastasalat 

250 g fusilli pasta 

250 g edamamebønner 

Salt

 

Du skal også bruge 

150 g karrydressing med mango

200 g cherrytomater

1 håndfuld basilikum 

Salt og friskkværnet peber

 

Kog pasta 1 minut mindre end anvist på pakken, og tilsæt frosne edamamebønner når halvdelen af tiden er gået. Skyl den kogte pasta og edamamebønner i koldt vand, så de ikke klistrer. Vend den kogte pasta og edamamebønner sammen med karrydressing, og top med tomat, frisk basilikum, salt og friskkværnet peber.

SØNDAG: PIZZA MED SKINKE, ANANAS OG SVAMPE

2 stk. | 30 minutter + 2 timer til hævning

 

Pizzadej

325 ml lunkent vand 

10 g gær
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
500 g hvedemel (gerne tipo 00)

7 g salt

1 dl durummel

 

Tomatsauce 

100 g tomatpasta 

½ dl vand

Salt

1 tsk. sukker

 

Pizza topping

140 g revet mozzarella

100 g skinkestrimler

1 dåse ananasstykker

100 g champignon 

Frisk basilikum 

 

Rør vand og gær sammen med sukker, og tilføj olivenolie og hvedemel. Kom salt i dejen, og ælt den smidig på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordentligt, det kan sagtens tage op mod 15 minutter.

 

Drys med lidt durummel, og vend dejen ud på køkkenbordet. Del den i to, og rul dem til kugler. Drys durummel ud på et stykke bagepapir, og lad kuglerne hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.

 

Tænd ovnen på 250-275°C varmluft, og lad bageplade varme med op inde i ovnen. 

 

Placer de færdighævede dejklumper i en håndfuld durummel, og form dem til pizzaer med hjælp fra hænderne.

 

Rør tomatpure, vand, salt og sukker sammen, og fordel det på de formede pizzaer. Top med revet mozzarella, skinkestrimler, ananasstykker og svampe, og bag dem én af gangen i 12 minutter, eller til de er færdige. Top de færdige pizzaer med frisk basilikum. 

 

TIP: Du kan sagtens forberede dine dejklumper i god tid, men de må helst ikke hæve længere end 2 timer ude på køkkenbordet. Kom derfor dejklumperne på køl efter 1 time i stedet. Sådan bliver hævningsprocessen nemlig forsinket markant.

Er du vild med mine Luksus SU. Madplaner, så finder du alle mine budgetvenlige madplaner samlet samlet lige her.

bottom of page