Luksus SU. Madplan 3
2 personer | 7 dage
MENU:
Skyr bagels med tunsalat, pesto og tomat
Tærte med porre, creme fraiche og parmesan
Spaghetti carbonara med bacontern
Hakkebøf med pomfritter, spejlæg og bearnaise
Kartofler med schnitzel, tomat og dressing
Pizza med oksekød, hvidløg og bearnaise
Spaghetti med tomatsauce og basilikum
INDKØBSLISTE:
450 ml skyr
1 dåse tun i olie
1 limefrugt
1 glas grøn pesto (90 g)
100 g vegansk smørblok
1 stor porre
10 økologiske æg
190 g creme fraiche 38%
90 g frilandsbacon i tern
200 g parmesan
1 kg kartofler
250 g cherrytomater
1 pose salat
Creme fraiche dressing
2 veggie schnitzler
1 pakke gær
140 g revet mozzarella
400 g hakket oksekød
400 g bearnaise
1 hvidløg
1 kg løg
2 dåser tomatpure
500 g spaghetti
1 bundt basilikum
DU SKAL SELV HAVE:
Olivenolie
Chiliflager, paprika og tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Bagepulver, havregryn og hvedemel
MANDAG: SKYR BAGELS MED TUNSALAT
2 personer | 40 minutter
Skyr bagel
3 dl blendet havregryn
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2,5 dl skyr
1 øko æg til pensling
1 spsk. tørret oregano
Tunsalat
1 dåse tun i olie
2 spsk. skyr
Saften fra ½ limefrugt
Salt og friskkværnet peber
1 lille løg
1 tsk. tørret dild
Du skal også bruge
Grøn pesto
125 g cherrytomater
½ pose salat
Rør havremel, bagepulver og salt godt sammen, så bagepulver bliver spredt ud. Tilføj skyr og rør ingredienserne til en ensartet og fast dej.
Del dejen i 4 dele, og rul dem til boller. Fugt hænderne godt i vand, og form herefter det genkendelige bagelhul. Kom de 4 bagels på en bageplade og pensel med et sammenpisket æg og top med tørret oregano. Gem det sammenpiskede æg til i morgen, hvor vi skal lave tærte.
Bag de lækre bagels på 200°C varmluft i 20-25 minutter, og lad dem køle af så midten ikke bliver klæg.
Dræn tun for olie, og vend det sammen med skyr, friskpresset limesaft, salt, friskkværnet peber, løg og tørret dild.
Fyld den i de 4 bagels med grøn pesto, salat og cherrytomater.
TIRSDAG: TÆRTE MED PORRE OG CREME FRAICHE
2 personer | 1 time
Tærtedej
100 g hvedemel
100 g havremel (blendet havregryn)
100 g vegansk smørblok
2 spsk. vand
1 tsk. flagesalt
Tærtefyld
Olivenolie
1 stor porre
Salt og friskkværnet peber
Æggemasse
5 økologiske æg + det sammenpiskede fra i går
190 g creme fraiche 38%
Salt og friskkværnet peber
30 g parmesan
Kom mel, smør, vand og salt i en skål, og ælt den sammen til en smidig tærtedej. Fordele dejen i et smurt ildfast fad, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærtedejen på 230°C varmluft i 10 minutter.
Svits i mellemtiden porre i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel tærtefyldet i den forbagte tærtebund, og top med æggemasse bestående af sammenpiskede æg, creme fraiche, salt og friskkværnet peber. Top med revet parmesan, bag tærten færdig på 190°C varmluft i 35 minutter, og lad den hvile 5 minutter inden servering.
ONSDAG: KLASSISK SPAGHETTI CARBONARA
2 personer | 20 minutter
Spaghetti carbonara
120 g frilandsbacon i tern
2 økologiske æg
100 g revet parmesan
250 g spaghetti
Salt og friskkværnet peber
Pastavand
Du skal også bruge
20 g revet parmesan
Frisk basilikum
Steg bacon sprød på en pande. Vend i mellemtiden æg, revet parmesan og friskkværnet peber sammen til en cremet ostemasse.
Kog spaghetti et minut mindre end anvist på pakken, og kom den næsten færdigkogte spaghetti over på panden med bacon. Fjern panden fra komfuret, og vend ostemassen i den varme spaghetti.
Juster eventuelt konsistensen med lidt pastavand, og smag til med salt og friskkværnet peber. Anret på tallerkener, og drys med revet parmesan og frisk basilikum.
TORSDAG: HERREGÅRDSBØF MED SPEJLÆG
2 personer | 45 minutter
Ovnbagte kartofler
500 g kartofler
1 spsk. paprika
Salt og olivenolie
Herregårdsbøffer
200 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Du skal også bruge
2 økologiske æg
Salt og friskkværnet peber
200 g bearnaisesauce
Frisk basilikum
Skrub kartofler, og skær dem i både. Skyld kartoflerne i koldt vand, og tør dem godt i et viskestykke. Vend kartoffelbådene sammen med paprika, salt og olivenolie, og bag dem på 200°C varmluft i 25 minutter.
Form i mellemtiden hakkebøffer, og krydr dem med salt og friskkværnet peber på begge side. Tilbered bøfferne på en middelvarm pande i olivenolie 4 minutter på hver side, og tag dem af panden.
Spejl to æg på samme pande, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Anret kartoffelbåde med herregårdsbøffer, spejlæg, lun bearnaise og en smule frisk basilikum.
FREDAG: VEGGIE SCHNITZEL MED KARTOFLER
2 personer | 45 minutter
Bagekartofler
500 g kartofler
Olivenolie og salt
Salat
125 g cherrytomater
½ pose salat
Creme fraiche dressing
Du skal også bruge
2 veggie schnitzler
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Skrub kartofler, og grub dem med olivenolie og rigeligt salt. Kom kartoflerne i et ildfast fad, og bag dem på 220°C varmluft i 35-40 minutter.
Skyl i mellemtiden salat, og skær cherrytomater i halve. Kom olivenolie på en middelvarm pande, og steg de vegetariske schnitzler 10 minutter på hver side. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber.
Åbne de varme kartofler op, og krydr med salt og friskkværnet peber. Top kartoflerne med salat, cherrytomater, veggie schnitzel og creme fraiche dressing.
LØRDAG: PIZZA MED OKSEKØD OG BEARNAISE
2 personer | 2 timer og 30 minutter
Pizzadej
3 dl lunken vand
12 g gær
1 spsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
400 g hvedemel
Pizzasauce
140 g tomatpure
1 dl vand
Salt og tørret oregano
Hvidløgsolie
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Du skal også bruge
140 g mozzarella
1 løg
200 g hakket oksekød
Tørret oregano
200 g bearnaise
Frisk basilikum
Bland vand, gær, sukker og olivenolie i en skål, og tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine til den samler sig og slipper skålens kanter, det kan sagtens tage op mod 20 minutter.
Del dejen i to, og rul den til kugler. Lad kuglerne hæve på bagepapir under et fugtigt klæde i 1 time. Husk at drysse mel under og ovenpå dejkuglerne, så de ikke sider fast på bagepapir og viskestykke.
Drys med mel på bagepapir, og rul pizzadejen ud med hjælp fra hænderne. Top med tomatsovs lavet på tomatpure, vand, salt og oregano, og drys med mozzarella, løg, hakket oksekød, hvidløg blandet med olie og oregano.
Varm ovnen op til 250°C varmeluft med bagepladen derinde, og bag pizzaerne én af gangen i 12 minutter. Top de nybagte pizzaer med bearnaise og frisk basilikum.
SØNDAG: SPAGHETTI TOMATSAUCE MED BASILIKUM
2 personer | 20 minutter
Tomatsauce
Olivenolie
1 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld frisk basilikum
1 dl kogevand
140 g tomatpure
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. sukker
Du skal også bruge
250 g spaghetti
50 g parmesan
Frisk basilikum
Svits hvidløg, løg og basilikum i olivenolie på en middelvarm pande, og kog spaghetti et minut mindre end anvist på pakken.
Kom lidt kogevand på panden, og vend det sammen med tomatpure, sukker, salt og friskkværnet peber. Fjern panden fra komfuret, og kom den færdigkogte spaghetti heri. Juster eventuelt konsistensen med lidt pastavand, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret på tallerkener, og drys med revet parmesan og frisk basilikum.
Skal du spare penge på madbudgettet, så finder du alle mine Luksus SU. Madplaner lige her.