Luksus SU. Madplan 6
2 personer | 7 dage
MENU:
Pizza med salami og persilleolie
Soft tacos med svinekød og lime
Sommersuppe med kartofler og forårsløg
Lady og Vagabonden pasta med kødboller
Bagekartofler med majs og creme fraiche
Pastasalat med salami og parmesandressing
Tærte med skinke, creme fraiche og parmesan
DU SKAL SELV HAVE:
Salt, sukker og friskkværnet peber
Grøntsagsbouillon og olivenolie
Stærk sennep og tørret oregano
Hvedemel og durummel
MANDAG: PIZZA MED SALAMI OG PERSILLE
2 personer | 45 minutter + 2 timers hævning
Pizzadej og tomatsauce
1 portion pizzadej (s. 162 i min kogebog)
1 portion tomatsauce (s. 104 i min kogebog)
Pizzatopping
140 g mozzarella
40 g spansk salami
Tørret oregano
Persilleolie
1 fed hvidløg
½ bundt persille
1 dl olivenolie
Rul pizzadej ud med hjælp fra mel og hænderne, og top med hjemmelavet tomatsauce, mozzarella og spansk salami. Drys med tørret oregano, og bag pizzaerne én af gangen i ovnen. Det er vigtigt at bagepladen varmer med op, så den er brandvarm fra start.
Når pizzaerne er færdigbagte, skal de blot toppes med en olie bestående af revet hvidløg, finthakket persille og olivenolie.
TIRSDAG: SOFT TACOS MED SVINEKØD
2 personer | 45 minutter
Soft taco dej
½ portion pizzadej (s. 162 i min kogebog)
Durummel
Olivenolie
Mexicansk kødfyld
200 g hakket svinekød
Olivenolie
½ dl vand
1 brev taco krydderi
200 g frosne majs
Du skal også bruge
1 hjertesalat
125 g cherrytomater
6 tsk. creme fraiche
1 økologisk limefrugt
Del pizzadejen i 6, og rul dem tynde med en kagerulle i rigeligt durummel. Steg pandekagerne i olivenolie på en varm pande. De skal have lige under et minut på hver side. Opbevar herefter de bløde tasos på en tallerken men staniol over, så de holdes lune.
Svits svinekød i olienolie, og tilsæt efter 2 minutter vand, taco krydderi og majs. Tilbered indtil al vandet er fordampet, og tag panden af komfuret.
Fyld de lune tacos med hjertesalt, svinekød, cherrytomater, creme fraiche og friskpresset lime.
ONSDAG: SOMMERSUPPE MED ÆRTER
2 personer | 35 minutter
Sommersuppe
2 løg
2 fed hvidløg
800 g bagekartofler
200 g frosne ærter
Olivenolie
8 dl grøntsagsbouillon (3 terninger)
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. creme fraiche
2 forårsløg
Svits grøntsager i olivenolie, og hæld efter 5 minutter vand og bouillon i gryden. Lad grøntsagerne koge møre under låg i 25 minutter, og stavblend herefter. Smag til med salt og friskkværnet peber, og top med creme fraiche og finthakkede forårsløg.
TORSDAG: LADY OG VAGABONDEN PASTA
2 personer | 45 minutter
I dag er der Lady og Vagabonden mad på menuen, nemlig pasta med en dejlig tomtasovs, saftige kødboller og en masse frisk persille. Opskriften er fra min kogebog ‘LUKSUS PÅ BUDGET’ og du finder den på s. 97.
I kogebogen bruger jeg hakket oksekød og spaghetti, men i dag bruger vi hakket svinekød og pasta. Det er den eneste forskel der er, så ellers skal du bare følge opskriften ‘step-by-step.
FREDAG: FYLDTE BAGEKARTOFLER MED MAJS
2 personer | 1 time og 30 minutter
I dag er der fyldte bagekartofler på menuen, og det er en af mine mest SU-venlige retter. Opskriften er fra min kogebog ‘LUKSUS PÅ BUDGET’ og du finder den på s. 73.
Jeg har ikke noget kød i mine bagekartofler, men det kan man sagtens bruge. Jeg kan især anbefale kebab, kyllingebryst eller sprød bacon.
LØRDAG: KARDASHIAN PASTASALAT MED SALAMI
2 personer | 30 minutter
Sprøde kikærter
1 dåse kikærter
Olivenolie
1 fed hvidløg
Salt
Parmesancreme
50 g parmesan
2-3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. pastavand
Du skal også bruge
1 hjertesalat
40 g spansk salami
250 g tør pasta
Kog pasta efter anvisning på pakken, og gem en smule af pastavandet til senere. Steg i mellemtiden kikærter i olivenolie på en middelvarm pande, og vend dem sammen med revet hvidløg og salt.
Rør en dressing af parmesan, olivenolie, salt, friskkværnet peber, dijonsennep og pastavand, og vend den sammen med pasta, hjertesalat, kikærter og spansk salami. Ryst salaten godt, og krydr eventuelt med lidt ekstra friskkværnet peber.
SØNDAG: ‘JEG KAN IKKE LIDE TÆRTE’ TÆRTEN
1 tærte | 50 minutter
Tærtefyld
2 fed hvidløg
2 løg
2 forårsløg
½ peberfrugt
100 g skinkestrimler
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Æggemasse
6 økologiske æg
4 spsk. creme fraiche 18%
100 g parmesan
Du skal også bruge
1 færdiglavet tærtedej
Prik huller i tærtedejen, og forbag den efter anvisning på pakken.
Svits løg, hvidløg, forårsløg, peberfrugt og skinke på en middelvarm pande i olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør desuden en æggemasse bestående af æg, creme fraiche, parmesan (gem 1 håndfuld til topping), salt og friskkværnet peber.
Fordel tærtefyldet i den forbagte bund, og top med æggemasse og parmesan. Bag tærten i 25 minutter, eller til den er færdig. Lade tærten stå 5 minutter på køkkenet bordet, så den kan sætte sig.
Skal du spare penge på madbudgettet, så finder du alle mine Luksus SU. Madplaner lige her.






