top of page

Luksus SU. Madplan 6

2 personer | 7 dage 

OBS: For at kunne følge madplanen, skal du bruge min bog ‘LUKSUS PÅ BUDGET’. Du kan bestille den via min hjemmesige lige her. 

 

MENU:

 

Pizza med salami og persilleolie

Soft tacos med svinekød og lime

Sommersuppe med kartofler og forårsløg 

Lady og Vagabonden pasta med kødboller 

Bagekartofler med majs og creme fraiche

Pastasalat med salami og parmesandressing

Tærte med skinke, creme fraiche og parmesan

 

DU SKAL SELV HAVE:

 

Salt, sukker og friskkværnet peber

Grøntsagsbouillon og olivenolie

Stærk sennep og tørret oregano 

Hvedemel og durummel

MANDAG: PIZZA MED SALAMI OG PERSILLE

2 personer | 45 minutter + 2 timers hævning 

 

Pizzadej og tomatsauce

1 portion pizzadej (s. 162 i min kogebog)

1 portion tomatsauce (s. 104 i min kogebog)

 

Pizzatopping

140 g mozzarella

40 g spansk salami 

Tørret oregano

 

Persilleolie 

1 fed hvidløg

½ bundt persille

1 dl olivenolie 

 

Rul pizzadej ud med hjælp fra mel og hænderne, og top med hjemmelavet tomatsauce, mozzarella og spansk salami. Drys med tørret oregano, og bag pizzaerne én af gangen i ovnen. Det er vigtigt at bagepladen varmer med op, så den er brandvarm fra start. 

 

Når pizzaerne er færdigbagte, skal de blot toppes med en olie bestående af revet hvidløg, finthakket persille og olivenolie.

TIRSDAG: SOFT TACOS MED SVINEKØD

2 personer | 45 minutter

 

Soft taco dej

½ portion pizzadej (s. 162 i min kogebog)

Durummel

Olivenolie

 

Mexicansk kødfyld

200 g hakket svinekød

Olivenolie

½ dl vand

1 brev taco krydderi

200 g frosne majs 

 

Du skal også bruge

1 hjertesalat 

125 g cherrytomater 

6 tsk. creme fraiche

1 økologisk limefrugt

 

Del pizzadejen i 6, og rul dem tynde med en kagerulle i rigeligt durummel. Steg pandekagerne i olivenolie på en varm pande. De skal have lige under et minut på hver side. Opbevar herefter de bløde tasos på en tallerken men staniol over, så de holdes lune.

 

Svits svinekød i olienolie, og tilsæt efter 2 minutter vand, taco krydderi og majs. Tilbered indtil al vandet er fordampet, og tag panden af komfuret.

 

Fyld de lune tacos med hjertesalt, svinekød, cherrytomater, creme fraiche og friskpresset lime.

ONSDAG: SOMMERSUPPE MED ÆRTER

2 personer | 35 minutter 

 

Sommersuppe

2 løg

2 fed hvidløg

800 g bagekartofler

200 g frosne ærter

Olivenolie

8 dl grøntsagsbouillon (3 terninger)

Salt og friskkværnet peber

2 spsk. creme fraiche

2 forårsløg

 

Svits grøntsager i olivenolie, og hæld efter 5 minutter vand og bouillon i gryden. Lad grøntsagerne koge møre under låg i 25 minutter, og stavblend herefter. Smag til med salt og friskkværnet peber, og top med creme fraiche og finthakkede forårsløg.

TORSDAG: LADY OG VAGABONDEN PASTA

2 personer | 45 minutter

 

I dag er der Lady og Vagabonden mad på menuen, nemlig pasta med en dejlig tomtasovs, saftige kødboller og en masse frisk persille. Opskriften er fra min kogebog ‘LUKSUS PÅ BUDGET’ og du finder den på s. 97. 

 

I kogebogen bruger jeg hakket oksekød og spaghetti, men i dag bruger vi hakket svinekød og pasta. Det er den eneste forskel der er, så ellers skal du bare følge opskriften ‘step-by-step.

FREDAG: FYLDTE BAGEKARTOFLER MED MAJS

2 personer | 1 time og 30 minutter

 

I dag er der fyldte bagekartofler på menuen, og det er en af mine mest SU-venlige retter. Opskriften er fra min kogebog ‘LUKSUS PÅ BUDGET’ og du finder den på s. 73. 

 

Jeg har ikke noget kød i mine bagekartofler, men det kan man sagtens bruge. Jeg kan især anbefale kebab, kyllingebryst eller sprød bacon.

LØRDAG: KARDASHIAN PASTASALAT MED SALAMI

2 personer | 30 minutter

 

Sprøde kikærter
1 dåse kikærter 

Olivenolie

1 fed hvidløg 

Salt

Parmesancreme

50 g parmesan 

2-3 spsk. olivenolie

Salt og friskkværnet peber

1 tsk. dijonsennep

3 spsk. pastavand

Du skal også bruge

1 hjertesalat 

40 g spansk salami

250 g tør pasta

 

Kog pasta efter anvisning på pakken, og gem en smule af pastavandet til senere. Steg i mellemtiden kikærter i olivenolie på en middelvarm pande, og vend dem sammen med revet hvidløg og salt.

 

Rør en dressing af parmesan, olivenolie, salt, friskkværnet peber, dijonsennep og pastavand, og vend den sammen med pasta, hjertesalat, kikærter og spansk salami. Ryst salaten godt, og krydr eventuelt med lidt ekstra friskkværnet peber.

SØNDAG: ‘JEG KAN IKKE LIDE TÆRTE’ TÆRTEN

1 tærte | 50 minutter

Tærtefyld

2 fed hvidløg

2 løg

2 forårsløg

½ peberfrugt 

100 g skinkestrimler

Olivenolie 

Salt og friskkværnet peber

 

Æggemasse

6 økologiske æg

4 spsk. creme fraiche 18%

100 g parmesan

Du skal også bruge

1 færdiglavet tærtedej 

 

Prik huller i tærtedejen, og forbag den efter anvisning på pakken. 

 

Svits løg, hvidløg, forårsløg, peberfrugt og skinke på en middelvarm pande i olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør desuden en æggemasse bestående af æg, creme fraiche, parmesan (gem 1 håndfuld til topping), salt og friskkværnet peber.

 

Fordel tærtefyldet i den forbagte bund, og top med æggemasse og parmesan. Bag tærten i 25 minutter, eller til den er færdig. Lade tærten stå 5 minutter på køkkenet bordet, så den kan sætte sig.

 

Skal du spare penge på madbudgettet, så finder du alle mine Luksus SU. Madplaner lige her.

Min kogebog Italiensk på budget
Pizza med salami og pesto
Tacos med svinekød
Grøn suppe med creme fraiche og forårsløg
Pasta med kødboller og tomatsauce
Fyldte bagekartofler med majs
Kardashian pastasalat med salami
Tærte med porre og creme fraiche
bottom of page