top of page

Luksus SU. Madplan 8

2 personer | 7 dage 

MENU:

 

Kyllingesuppe med bønner og porre

Risengrød med kanelsukker og smør 

Tarteletter med kyllinge og svampe

Tomatrisotto med parmesan

Citronkylling med kartofler og rosmarin 

Brændende kærlighed med persille 

Rødbedesuppe med fraiche og focaccia 

 

INDKØBSLISTE:

 

1 L minimælk 

200 g tomater

190 g creme fraiche 38%

1 dåse aspargessnitter

100 g champignon 

200 g parmesan

1 hvidløg

1 kg løg

1 bundt rosmarin 

1 bundt persille

1 frossen focaccia brød 

600 g rødbeder

300 g persillerod 

200 g smør 

330 ml piskefløde

1 net øko citroner

1 fritgående kylling (min. 1,1 kg)

90 g bacon i tern

1 dåse flåede tomater

1 porre 

1 kg grødris 

1 dåse kidneybønner

1 glas syltede rødbeder

1,5 kg bagekartoftler

10 tarteletskaller 

 

DU SKAL SELV HAVE:

 

Olivenolie, salt og friskkværnet peber

Kanelsukker, hvedemel 

Hønsebouillon og grøntsagsbouillon 

SÅDAN PARTERER DU EN KYLLING:

 

Hånden på hjertet så er jeg faktisk selv overrasket over, hvor meget kylling du får for kun 79,- ved at købe en hel frilandskylling i supermarkedet. Alene mængden af bryst er vanvittig, og noget jeg næsten betaler samme pris for når jeg KUN køber kyllingebryst i supermarkedet. Faktisk vil fremover kun købe hele kyllinger, især fordi jeg også ved, at jeg helt naturligt får tilskud af kollagen, når jeg koger supper på skrovet til sidst. 

 

I en hel kylling får du:

 

2 x underlår

2 x overlår 

2 x vinger

2 x kyllingebryster

1 x kyllingeskrov til fond

1 x plukket kød fra skrov

 

Der er super mange gode video til at guide dig igennem udskæring af en hel kylling på nettet, men på min Instagram har jeg filmet hvordan jeg gør det. 

 

Husk at bruge din skarpeste kniv, og husk god hygiejne når du arbejder med fjerkræ i køkkenet. Du kan enten bruge alle udskæringerne i løbet af uge hvis du følger min madplan, og ellers kan du fryse nogle af dem ned i små poser, og bruge af dem løbende over en længere periode. 

MANDAG: KYLLINGESUPPE MED BØNNER

2 personer | 25 minutter + 1 times kogning

 

Kyllingesuppe

1 spsk. smør

Ryg- og vingeudskæring fra hel kylling

2 kviste rosmarin 

2 L vand

2 løg

3 hvidløg

1 persillerod

20 peberkorn

1 spsk. salt

3 terninger hønsebouillon

 

Suppe-fyld

1 porre 

1 persillerod 

1 dåse kidneybønner

Pillet kyllingekød fra ryg og vinger

 

Brun kylling godt af i smør med rosmarin, og kom vand herpå. Lad suppen koge op under låg med løg, hvidløg, persillerod, peberkorn, salt og bouillon i 1 time, og tag herefter kylling op, og kør suppen igennem en sigte.

 

Kom finthakket porre og persillerod i suppen, og kom drænede kidneybønner heri. Vend til slut pillet kylling fra ryg og vinger i suppen, og smag den eventuelt endeligt til.

TIRSDAG: RISENGRØD MED KANEL OG SMØR

2 personer | 50 minutter  

 

Risengrød 

180 g grødis 

3 dl vand

1 L mælk (jeg bruger mini mælk)

1 tsk. flagesalt  

Du skal også bruge 

4 spsk. kanelsukker

2 spsk. smør

 

Kom grødris og vand i en gryde, og lad det koge hurtigt op i 2 minutter. Tilsæt herefter mælk, og bring risengrøden i kog under konstant omrøring. 

 

Sæt nu komfuret på lav varme, og lad risengøren koge under låg i 40-45 minutter. Rør med jævne mellemrum i grøden, så den ikke brænder på i bunden. 

 

Smag endeligt til med flagesalt, og top den varme grød med kanelsukker og en smørklat smør.

TIP: Jeg laver ofte en lidt større portion risengrød, for så har jeg nemlig også til hjemmelavede klatkager næste dag.

ONSDAG: TARTELETTER MED KYLLING

2 personer | 45 minutter 

 

Kogt kylling

2 kyllingebryster fra hel kylling

1 spsk. salt 

 

Tartelet-sovs 

1 spsk. smør

100 g champignon 

2 kviste rosmarin 

1 spsk. smør 

2 spsk. hvedemel

Vandet fra aspargessnitter 

5 dl hønsebouillon (3 terninger)

Aspargessnitter

1 dl piskefløde 

Salt og friskkværnet peber

Du skal også bruge 

10 tarteletskaller 

Frisk persille 

 

Kog kyllingebryster i saltet vand, og tag dem op efter 20-25 minutter. Lad kyllingen køle lidt af, og pluk den i mundrette stykker af kogt kyllingekød.

 

Svits svampe med rosmarin i smør, og tag dem op efter 2 minutter. Smelt smør i gryden, og kom hvedemel heri. Rør i opbagningen med et piskeris, og tilsæt aspargesvand. Lad opbagningen tykne, og hæld hønsebouillon i mens der forsat piskes. Kom kyllingekød, svampe og asparges i opbagningen, og smag til med piskefløde, salt, friskkværnet peber og finthakket rosmarin.

 

Lun tarteletskaller efter anvisning på pakke, og fyld dem med tarteletfyld. Top til slut med lidt finthakket persille.

TORSDAG: BUDGETVENLIG TOMATRISOTTO

2 personer | 45 minutter 

 

Tomatvæske

400 g flåede tomater

8 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)

 

Tomatrisotto 

1 løg 

2 fed hvidløg 

Olivenolie

3 dl grødris

100 g parmesan (gem skorpen til søndag)

Saft og skal fra 1 øko citron

Salt og friskkværnet peber 

Du skal også bruge 

2 tomater 

 

Stavblend flåede tomater, vend dem sammen med bouillon og stil væsken til side. 

 

Svits løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter grødris. Lad risene svitse med på panden, og tilsæt efter 2 minutter og tilsæt herefter tomatvæsken lidt efter lidt. 

 

Forlad ikke panden, men bliv ved med at røre og tilføje tomatvæske, indtil risene er kogt al dente. Det tager alt imellem 15-25 minutter. 

 

Vend parmesan i tomatrisottoen, og smag til med citronsaft, citronskal, friskkværnet peber og eventuelt salt. 

 

Top til slut med skiver af tomat, og ekstra parmesan.

FREDAG: KYLLINGFAD MED CITRON

2 personer | 1 time

Kyllingefad 

500 g kartofler 

2 fed hvidløg

Saften fra ½ citron

Olivenolie 

Finthakket rosmarin 

Salt og friskkværnet peber

Over- og underlår fra hel kylling 

Olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Saften fra ½ citron

 

Skær kartofler i tern, og vend dem med hvidløg, citronsaft, olivenolie, finthakket rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordel kartoflerne i et ildfast fad, og kom kyllingelår ovenpå. 

 

Krydr kyllingen med olivenolie, salt, friskkværnet peber og citronsaft, og bag hele fadet på 200°C varmluft i 40 minutter.

Sådan parterer du en kylling
Kyllingesuppe med bønner og porre
Klassisk risengrød med smør og kanel
Tarteletter med kyllinge og svampe
Tomatrisotto med parmesan
Citronkylling med kartofler og rosmarin
Brændende kærlighed med persille
Rødbedesuppe med fraiche og focaccia

LØRDAG: BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED BACON

2 personer | 40 minutter 

 

Kartoffelmos 

600 g kartofler 

1 dl piskefløde 

2 spsk. smør

Salt og friskkværnet peber 

 

Bacon-fyld

90 g bacon i tern

2 løg

1 dl kartoffelvand

Salt og friskkværnet peber

1 kvist finthakket rosmarin

 

Du skal også bruge 

Finthakket persille

Syltede rødbeder

 

Skræl kartofler, og skær dem i grove tern. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre, det tager omkring 15 minutter. Mos dem herefter, og vend det sammen med piskefløde, smør, salt og eventuelt friskkværnet peber. 

 

Svits bacon på en middelvarm pande, og tilsæt efter 2 minutter finthakkede løg. Lad fyldet sautere indtil bacon er sprødt og løgnene bløde og klare. Krydr eventuelt med salt og friskkværnet peber, men det er ikke sikkert, at det er nødvendigt.

 

Anret kartoffelmos i skåle, og top med baconfyld, syltede rødbeder og finthakket persille.

SØNDAG: INFLUENZASUPPE MED RØDBEDE

2 personer | 45 minutter 

 

Influenzasuppe

2 løg

2 fed hvidløg 

Olivenolie 

400 g kartofler 

600 g rødbeder

6 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)

Skorpen fra en parmesan

 

Du skal også bruge 

1 dl fraiche 

Salt og friskkværnet peber

Saft og skal fra 1 øko citron 

1 focaccia med tomat

2 spsk. creme fraiche 

 

Svits løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter kartoffel og rødbede. Svits i yderligere 2 minutter, og kom bouillon i gryden med en skorpe fra en parmesan. Lad retten koge under låg i 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er kogt møre.

 

Fjern parmesanskorpe, og stavblend suppen til en cremet og ensartet masse. Vend 1 dl creme fraiche i suppen, og smag til med salt, friskkværnet peber, citronskal og citronsaft. Lad suppe simre ved lav varm, og tilbed i mellemtiden focaccia efter anvisning på pakken.

 

Top suppen med creme fraiche, friskkværnet peber og med lunt focaccia på siden.

Få meget mere inspiration til budgetvenlige madplaner til ugen lige her.

bottom of page