Luksus SU. Madplan 8
2 personer | 7 dage
MENU:
Kyllingesuppe med bønner og porre
Risengrød med kanelsukker og smør
Tarteletter med kyllinge og svampe
Tomatrisotto med parmesan
Citronkylling med kartofler og rosmarin
Brændende kærlighed med persille
Rødbedesuppe med fraiche og focaccia
INDKØBSLISTE:
1 L minimælk
200 g tomater
190 g creme fraiche 38%
1 dåse aspargessnitter
100 g champignon
200 g parmesan
1 hvidløg
1 kg løg
1 bundt rosmarin
1 bundt persille
1 frossen focaccia brød
600 g rødbeder
300 g persillerod
200 g smør
330 ml piskefløde
1 net øko citroner
1 fritgående kylling (min. 1,1 kg)
90 g bacon i tern
1 dåse flåede tomater
1 porre
1 kg grødris
1 dåse kidneybønner
1 glas syltede rødbeder
1,5 kg bagekartoftler
10 tarteletskaller
DU SKAL SELV HAVE:
Olivenolie, salt og friskkværnet peber
Kanelsukker, hvedemel
Hønsebouillon og grøntsagsbouillon
SÅDAN PARTERER DU EN KYLLING:
Hånden på hjertet så er jeg faktisk selv overrasket over, hvor meget kylling du får for kun 79,- ved at købe en hel frilandskylling i supermarkedet. Alene mængden af bryst er vanvittig, og noget jeg næsten betaler samme pris for når jeg KUN køber kyllingebryst i supermarkedet. Faktisk vil fremover kun købe hele kyllinger, især fordi jeg også ved, at jeg helt naturligt får tilskud af kollagen, når jeg koger supper på skrovet til sidst.
I en hel kylling får du:
2 x underlår
2 x overlår
2 x vinger
2 x kyllingebryster
1 x kyllingeskrov til fond
1 x plukket kød fra skrov
Der er super mange gode video til at guide dig igennem udskæring af en hel kylling på nettet, men på min Instagram har jeg filmet hvordan jeg gør det.
Husk at bruge din skarpeste kniv, og husk god hygiejne når du arbejder med fjerkræ i køkkenet. Du kan enten bruge alle udskæringerne i løbet af uge hvis du følger min madplan, og ellers kan du fryse nogle af dem ned i små poser, og bruge af dem løbende over en længere periode.
MANDAG: KYLLINGESUPPE MED BØNNER
2 personer | 25 minutter + 1 times kogning
Kyllingesuppe
1 spsk. smør
Ryg- og vingeudskæring fra hel kylling
2 kviste rosmarin
2 L vand
2 løg
3 hvidløg
1 persillerod
20 peberkorn
1 spsk. salt
3 terninger hønsebouillon
Suppe-fyld
1 porre
1 persillerod
1 dåse kidneybønner
Pillet kyllingekød fra ryg og vinger
Brun kylling godt af i smør med rosmarin, og kom vand herpå. Lad suppen koge op under låg med løg, hvidløg, persillerod, peberkorn, salt og bouillon i 1 time, og tag herefter kylling op, og kør suppen igennem en sigte.
Kom finthakket porre og persillerod i suppen, og kom drænede kidneybønner heri. Vend til slut pillet kylling fra ryg og vinger i suppen, og smag den eventuelt endeligt til.
TIRSDAG: RISENGRØD MED KANEL OG SMØR
2 personer | 50 minutter
Risengrød
180 g grødis
3 dl vand
1 L mælk (jeg bruger mini mælk)
1 tsk. flagesalt
Du skal også bruge
4 spsk. kanelsukker
2 spsk. smør
Kom grødris og vand i en gryde, og lad det koge hurtigt op i 2 minutter. Tilsæt herefter mælk, og bring risengrøden i kog under konstant omrøring.
Sæt nu komfuret på lav varme, og lad risengøren koge under låg i 40-45 minutter. Rør med jævne mellemrum i grøden, så den ikke brænder på i bunden.
Smag endeligt til med flagesalt, og top den varme grød med kanelsukker og en smørklat smør.
ONSDAG: TARTELETTER MED KYLLING
2 personer | 45 minutter
Kogt kylling
2 kyllingebryster fra hel kylling
1 spsk. salt
Tartelet-sovs
1 spsk. smør
100 g champignon
2 kviste rosmarin
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
Vandet fra aspargessnitter
5 dl hønsebouillon (3 terninger)
Aspargessnitter
1 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
10 tarteletskaller
Frisk persille
Kog kyllingebryster i saltet vand, og tag dem op efter 20-25 minutter. Lad kyllingen køle lidt af, og pluk den i mundrette stykker af kogt kyllingekød.
Svits svampe med rosmarin i smør, og tag dem op efter 2 minutter. Smelt smør i gryden, og kom hvedemel heri. Rør i opbagningen med et piskeris, og tilsæt aspargesvand. Lad opbagningen tykne, og hæld hønsebouillon i mens der forsat piskes. Kom kyllingekød, svampe og asparges i opbagningen, og smag til med piskefløde, salt, friskkværnet peber og finthakket rosmarin.
Lun tarteletskaller efter anvisning på pakke, og fyld dem med tarteletfyld. Top til slut med lidt finthakket persille.
TORSDAG: BUDGETVENLIG TOMATRISOTTO
2 personer | 45 minutter
Tomatvæske
400 g flåede tomater
8 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
Tomatrisotto
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
3 dl grødris
100 g parmesan (gem skorpen til søndag)
Saft og skal fra 1 øko citron
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
2 tomater
Stavblend flåede tomater, vend dem sammen med bouillon og stil væsken til side.
Svits løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter grødris. Lad risene svitse med på panden, og tilsæt efter 2 minutter og tilsæt herefter tomatvæsken lidt efter lidt.
Forlad ikke panden, men bliv ved med at røre og tilføje tomatvæske, indtil risene er kogt al dente. Det tager alt imellem 15-25 minutter.
Vend parmesan i tomatrisottoen, og smag til med citronsaft, citronskal, friskkværnet peber og eventuelt salt.
Top til slut med skiver af tomat, og ekstra parmesan.
FREDAG: KYLLINGFAD MED CITRON
2 personer | 1 time
Kyllingefad
500 g kartofler
2 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
Olivenolie
Finthakket rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Over- og underlår fra hel kylling
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Saften fra ½ citron
Skær kartofler i tern, og vend dem med hvidløg, citronsaft, olivenolie, finthakket rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordel kartoflerne i et ildfast fad, og kom kyllingelår ovenpå.
Krydr kyllingen med olivenolie, salt, friskkværnet peber og citronsaft, og bag hele fadet på 200°C varmluft i 40 minutter.








LØRDAG: BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED BACON
2 personer | 40 minutter
Kartoffelmos
600 g kartofler
1 dl piskefløde
2 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
Bacon-fyld
90 g bacon i tern
2 løg
1 dl kartoffelvand
Salt og friskkværnet peber
1 kvist finthakket rosmarin
Du skal også bruge
Finthakket persille
Syltede rødbeder
Skræl kartofler, og skær dem i grove tern. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre, det tager omkring 15 minutter. Mos dem herefter, og vend det sammen med piskefløde, smør, salt og eventuelt friskkværnet peber.
Svits bacon på en middelvarm pande, og tilsæt efter 2 minutter finthakkede løg. Lad fyldet sautere indtil bacon er sprødt og løgnene bløde og klare. Krydr eventuelt med salt og friskkværnet peber, men det er ikke sikkert, at det er nødvendigt.
Anret kartoffelmos i skåle, og top med baconfyld, syltede rødbeder og finthakket persille.
SØNDAG: INFLUENZASUPPE MED RØDBEDE
2 personer | 45 minutter
Influenzasuppe
2 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
400 g kartofler
600 g rødbeder
6 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
Skorpen fra en parmesan
Du skal også bruge
1 dl fraiche
Salt og friskkværnet peber
Saft og skal fra 1 øko citron
1 focaccia med tomat
2 spsk. creme fraiche
Svits løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter kartoffel og rødbede. Svits i yderligere 2 minutter, og kom bouillon i gryden med en skorpe fra en parmesan. Lad retten koge under låg i 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er kogt møre.
Fjern parmesanskorpe, og stavblend suppen til en cremet og ensartet masse. Vend 1 dl creme fraiche i suppen, og smag til med salt, friskkværnet peber, citronskal og citronsaft. Lad suppe simre ved lav varm, og tilbed i mellemtiden focaccia efter anvisning på pakken.
Top suppen med creme fraiche, friskkværnet peber og med lunt focaccia på siden.
Få meget mere inspiration til budgetvenlige madplaner til ugen lige her.