Luksus SU. Madplan 1
2 personer | 7 dage
MENU:
Bagekartofler med kebab, majs og tomat
Teriyaki nudler med friterede æg og forårsløg
Tortillapizza med kebab, salat og dressing
Spaghetti med tomatsauce og stracciatella
Græskarsuppe med hjemmelavet hvidløgsflute
Mexicanske wraps med guacamole
Oksekødsuppe med hjemmelavet kødboller
INDKØBSLISTE:
1,5 kg bagekartofler
1 kg løg
1 hvidløg
1 agurk
1 bundt forårsløg
1 pakke hjertesalat
1 avocado
1 limefrugt
250 g cherrytomater
1 hokkaido græskar
1 pore
1 knoldselleri med top
400 g hakket oksekød
400 g majs fra frost
300 g kyllingekebab fra frost
1 L oksekødssuppe fra frost
8 økologiske æg
3 dl piskefløde
1 kugle frisk mozzarella
140 g revet mozzarella
1 flaske creme fraiche dressing
500 g spaghetti
2 nudler med oksekødssmag
2 dåser tomatpuré
2 dåser bønner (sorte eller kidney)
1 brev taco spice mix
1 glas salsa
1 pakke tortillapandekager (6 stk.)
1 ciabattabrød
DU SKAL OGSÅ BRUGE:
Olie (neutral og oliven)
Salt, friskkværnet peber og brun farin
Tørret oregano, soya og chiliflager
Grøntsagsbouillon
MANDAG: BAGEKARTOFLER MED KEBAB
2 personer | 1 time og 15 minutter
Bagekartofler
2-4 bagekartofler (efter størrelse)
Olivenolie og salt
Du skal også bruge
150 g kyllingekebab
200 g majs
125 g cherrytomater
Urtedressing
Salt og friskkværnet peber
Skrub bagekartofler godt, og læg dem på en bund af sølvpapir. Krydr kartoflerne med olivenolie og salt, og luk sølvpapiret omkring. Bag kartoflerne på 250°C varmluft i 1 time. Svits imens kebab 10 minutter på panden i olie, og stil det til side. Kom majs i en skål, og hæld kogende vand over af to omgange, så de bliver optøede og lune.
Fyld de varme bagekartofler med kebab, majs, cherrytomater, urtedressing, salt og friskkværnet peber.
TIRSDAG: TERIYAKI NUDLER MED FRITERET ÆG
2 personer | 25 minutter
Teriyaki nudler
2 nudler med oksekødssmag
1 dl nudlervand
0,5 dl soya
3 spsk. brun farin
1 fed hvidløg
Friterede æg
Smagsneutral olie
4 økologiske æg
Salt og friskkværnet peber
Chiliflager
Du skal også bruge
½ bundt forårsløg
Kom nudler i en skål med kogende vand, og lad dem trække under låg i 5 minutter. Dræn herefter vandet fra (gem 1 dl), og stil nudlerne til side. Kom nudlervand på en pande med soya, brun farin, revet hvidløg og smagsposer fra nudlerne, og lad det koge sammen i 8-10 minutter. Vend de tilberedte nudler heri, og rør godt rundt.
Kom rigeligt olie på en pande og varm det op. Slå 4 æg ud, og lad dem fritere så kanten bliver helt sprød. Krydder æggene med lidt salt, friskkværnet peber og chiliflager, og server dem ovenpå teriyaki nudlerne med finthakkede forårsløg.
ONSDAG: TORTILLA SALAT PIZZA
2 personer | 40 minutter
Pizzasauce
140 g tomatpure
1 dl vand
Salt og friskkværnet peber
Tørret oregano
Pizzafyld
3 tortillapandekager
140 g revet mozzarella
150 g kyllingekebab
Chiliflager
Du skal også bruge
1 hjertesalat
125 g cherrytomater
½ agurk
Urtedressing
Bland tomatsauce af tomatpure, vand, salt og oregano, og fordel den på tortillapandekagerne. Steg kyllingekebab 10 minutter på en pande i olivenolie, og top tortillapizzaerne med mozzarella, kyllingekebab og chiliflager. Bag pizzaerne på 200°C varmluft i 5-10 minutter, og fyld dem med finthakket hjertesalat, cherrytomater, agurk og urtedressing.
TORSDAG: GRÆSKARSUPPE MED CHILI
3 L | 1 time
Græskarsuppe
3 løg
4 fed hvidløg
Olivenolie
½ knoldselleri
2-4 bagekartofler
1 hokkaido græskar
1 L vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 tsk. chiliflager
1,3 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. soya
Hvidløgsflute
½ ciabattabrød (gem endeskiven til søndag)
Olivenolie
1 fed hvidløg
Svits grofthakket løg og hvidløg hårdt i olivenolie, og tilsæt grofthakket knoldselleri, bagekartofler, hokkaido, grøntsagsbouillon og vand. Lad grøntsagerne koge under låg til de er møre, og stavblend herefter. Smag suppen endeligt til med chiliflager, piskefløde, salt, friskkværnet peber og soya.
Skær ciabattabrød i skiver, og rist dem på en pande i olivenolie. Kør et frisk fed hvidløg godt over de sprøde brød på begge sider, og krydr med lidt salt.
FREDAG: SPAGHETTI MED TOMATSAUCE
2 personer | 25 minutter + 1 time på køl
Stracciatella
1 kugle frisk mozzarella
0,75 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Tomatsauce
Olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 bundt bladselleri
140 g tomatpuré
2 dl vand
1 spsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
250 g spaghetti
Dræn mozzarella for vand, og riv den trævlet med en gaffel. Vend ost sammen med piskefløde, og stil det på køl i 1 time, gerne længere. Vend herefter stracciatella ost med salt og friskkværnet peber, og stil den til side.
Svits finthakket løg, hvidløg og bladselleri i olivenolie, og tilsæt herefter tomatpure og vand. Smag tomatsaucen til med oregano, salt og friskkværnet peber, og lad den tilberede ved middel varme. Kog spaghetti efter anvisning på pakken, og vend den færdigkogte spaghetti sammen med tomatsaucen. Top til slut med stracciatella ost, olivenolie og friskkværnet peber.
LØRDAG: MEXICANSKE WRAPS MED GUACA
2 personer | 30 minutter
Bønnesauce
1 løg
Smagsneutral olie
2 dåser bønner
200 g majs
1 brev taco mix
315 g salsa
1 dl vand
Topping
3 tortillapandekager
½ agurk
½ bundt forårsløg
1 hjertesalat
Guacamole
1 avocado
Saften fra ½ limefrugt
Salt og friskkværnet peber
Svits løg i olie på en pande, og tilsæt efter 3 minutter drænede bønner, majs, taco mix, vand, og salsa. Tilbered det mexicanske fyld i 15 minutter, og fordel det i lune tortillapandekager. Fyld pandekagerne med agurk, forårsløg og salat, og luk dem sammen med med sølvpapir eller tandstikker.
Rør avocado med limesaft, og smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel den syrlige guacamole på de fyldte wraps.
SØNDAG: OKSEKØDSSUPPE MED KØDBOLLER
2 personer | 35 minutter
Kødboller
Endeskiver fra ugens ciabattabrød
1 dl piskefløde
400 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
1 økologisk æg
1 fintrevet løg
2 fed fintrevet hvidløg
Olivenolie
Oksekødssuppe
1 L oksekødssuppe
1 hel pore
½ knoldselleri
1 bagekartoffel (hvis du har)
½ ciabattabrød
Smuldr endeskiver fra ciabattabrød, vend det med piskefløde, og stil det til side. Rør fars sej med salt, og smag til med æg, løg, flødebrød, hvidløg og friskkværnet peber. Steg en kødbolle i olie, og smag endeligt til med salt, hvidløg og peber. Form mini kødboller af den rørte fars, og steg dem på en pande.
Bring oksekødssuppe i kog, og kom finthakkede pore, kartoffel og knoldselleri i når den er tøet op. Lad suppen koge under låg i 15 minutter, og tilsæt så de stegte kødboller. Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, og lun ciabattabrød i ovnen.
Skal du spare penge på madbudgettet, så finder du alle mine Luksus SU. Madplaner lige her.