top of page

Luksus SU. Madplan 1

2 personer | 7 dage 

MENU:

Bagekartofler med kebab, majs og tomat

Teriyaki nudler med friterede æg og forårsløg

Tortillapizza med kebab, salat og dressing

Spaghetti med tomatsauce og stracciatella

Græskarsuppe med hjemmelavet hvidløgsflute

Mexicanske wraps med guacamole 

Oksekødsuppe med hjemmelavet kødboller

 

INDKØBSLISTE:

1,5 kg bagekartofler

1 kg løg

1 hvidløg

1 agurk

1 bundt forårsløg

1 pakke hjertesalat

1 avocado

1 limefrugt

250 g cherrytomater

1 hokkaido græskar 

1 pore

1 knoldselleri med top

400 g hakket oksekød

400 g majs fra frost 

300 g kyllingekebab fra frost

1 L oksekødssuppe fra frost

8 økologiske æg

3 dl piskefløde

1 kugle frisk mozzarella

140 g revet mozzarella

1 flaske creme fraiche dressing 

500 g spaghetti

2 nudler med oksekødssmag

2 dåser tomatpuré

2 dåser bønner (sorte eller kidney)

1 brev taco spice mix

1 glas salsa

1 pakke tortillapandekager (6 stk.)

1 ciabattabrød 

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Olie (neutral og oliven)

Salt, friskkværnet peber og brun farin 

Tørret oregano, soya og chiliflager

Grøntsagsbouillon ​​

MANDAG: BAGEKARTOFLER MED KEBAB

2 personer | 1 time og 15 minutter

 

Bagekartofler

2-4 bagekartofler (efter størrelse)

Olivenolie og salt

Du skal også bruge 

150 g kyllingekebab

200 g majs

125 g cherrytomater

Urtedressing

Salt og friskkværnet peber

 

Skrub bagekartofler godt, og læg dem på en bund af sølvpapir. Krydr kartoflerne med olivenolie og salt, og luk sølvpapiret omkring. Bag kartoflerne på 250°C varmluft i 1 time. Svits imens kebab 10 minutter på panden i olie, og stil det til side. Kom majs i en skål, og hæld kogende vand over af to omgange, så de bliver optøede og lune. 

 

Fyld de varme bagekartofler med kebab, majs, cherrytomater, urtedressing, salt og friskkværnet peber. 

TIRSDAG: TERIYAKI NUDLER MED FRITERET ÆG

2 personer | 25 minutter

 

Teriyaki nudler

2 nudler med oksekødssmag

1 dl nudlervand 

0,5 dl soya

3 spsk. brun farin 

1 fed hvidløg

Friterede æg

Smagsneutral olie 

4 økologiske æg 

Salt og friskkværnet peber

Chiliflager

Du skal også bruge 

½ bundt forårsløg 

 

Kom nudler i en skål med kogende vand, og lad dem trække under låg i 5 minutter. Dræn herefter vandet fra (gem 1 dl), og stil nudlerne til side. Kom nudlervand på en pande med soya, brun farin, revet hvidløg og smagsposer fra nudlerne, og lad det koge sammen i 8-10 minutter. Vend de tilberedte nudler heri, og rør godt rundt.

 

Kom rigeligt olie på en pande og varm det op. Slå 4 æg ud, og lad dem fritere så kanten bliver helt sprød. Krydder æggene med lidt salt, friskkværnet peber og chiliflager, og server dem ovenpå teriyaki nudlerne med finthakkede forårsløg.

Bagekartofler med kebab
Teriyaki nudler med friterede æg
Tortillapizza med kebab og salat
Spaghetti med tomatsauce og hjemmelavet stracciatella

ONSDAG: TORTILLA SALAT PIZZA

2 personer | 40 minutter

 

Pizzasauce

140 g tomatpure

1 dl vand

Salt og friskkværnet peber

Tørret oregano

 

Pizzafyld 

3 tortillapandekager

140 g revet mozzarella

150 g kyllingekebab 

Chiliflager

Du skal også bruge 

1 hjertesalat

125 g cherrytomater

½ agurk

Urtedressing

 

Bland tomatsauce af tomatpure, vand, salt og oregano, og fordel den på tortillapandekagerne. Steg kyllingekebab 10 minutter på en pande i olivenolie, og top tortillapizzaerne med mozzarella, kyllingekebab og chiliflager. Bag pizzaerne på 200°C varmluft i 5-10 minutter, og fyld dem med finthakket hjertesalat, cherrytomater, agurk og urtedressing.

TORSDAG: GRÆSKARSUPPE MED CHILI

3 L | 1 time 

 

Græskarsuppe

3 løg

4 fed hvidløg

Olivenolie

½ knoldselleri

2-4 bagekartofler

1 hokkaido græskar 

1 L vand

2 terninger grøntsagsbouillon

3 tsk. chiliflager

1,3 dl piskefløde 

Salt og friskkværnet peber

2 spsk. soya

 

Hvidløgsflute 

½ ciabattabrød (gem endeskiven til søndag)

Olivenolie

1 fed hvidløg

 

Svits grofthakket løg og hvidløg hårdt i olivenolie, og tilsæt grofthakket knoldselleri, bagekartofler, hokkaido, grøntsagsbouillon og vand. Lad grøntsagerne koge under låg til de er møre, og stavblend herefter. Smag suppen endeligt til med chiliflager, piskefløde, salt, friskkværnet peber og soya.

 

Skær ciabattabrød i skiver, og rist dem på en pande i olivenolie. Kør et frisk fed hvidløg godt over de sprøde brød på begge sider, og krydr med lidt salt. 

Græskarsuppe med hvidløgsflute
Mexicanske wraps med guacamole

FREDAG: SPAGHETTI MED TOMATSAUCE

2 personer | 25 minutter + 1 time på køl 

Stracciatella  

1 kugle frisk mozzarella

0,75 dl piskefløde

Salt og friskkværnet peber

Olivenolie

 

Tomatsauce

Olivenolie

2 løg

2 fed hvidløg

1 bundt bladselleri

140 g tomatpuré

2 dl vand

1 spsk. tørret oregano

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 

250 g spaghetti

 

Dræn mozzarella for vand, og riv den trævlet med en gaffel. Vend ost sammen med piskefløde, og stil det på køl i 1 time, gerne længere. Vend herefter stracciatella ost med salt og friskkværnet peber, og stil den til side.

 

Svits finthakket løg, hvidløg og bladselleri i olivenolie, og tilsæt herefter tomatpure og vand. Smag tomatsaucen til med oregano, salt og friskkværnet peber, og lad den tilberede ved middel varme. Kog spaghetti efter anvisning på pakken, og vend den færdigkogte spaghetti sammen med tomatsaucen. Top til slut med stracciatella ost, olivenolie og friskkværnet peber.

Oksekødssuppe med hvidløgsflute

LØRDAG: MEXICANSKE WRAPS MED GUACA

2 personer | 30 minutter

 

Bønnesauce 

1 løg

Smagsneutral olie 

2 dåser bønner

200 g majs

1 brev taco mix

315 g salsa

1 dl vand

Topping

3 tortillapandekager

½ agurk

½ bundt forårsløg

1 hjertesalat


Guacamole

1 avocado

Saften fra ½ limefrugt

Salt og friskkværnet peber

 

Svits løg i olie på en pande, og tilsæt efter 3 minutter drænede bønner, majs, taco mix, vand, og salsa. Tilbered det mexicanske fyld i 15 minutter, og fordel det i lune tortillapandekager. Fyld pandekagerne med agurk, forårsløg og salat, og luk dem sammen med med sølvpapir eller tandstikker. 

 

Rør avocado med limesaft, og smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel den syrlige guacamole på de fyldte wraps.

SØNDAG: OKSEKØDSSUPPE MED KØDBOLLER

2 personer | 35 minutter

 

Kødboller

Endeskiver fra ugens ciabattabrød

1 dl piskefløde

400 g hakket oksekød

Salt og friskkværnet peber

1 økologisk æg

1 fintrevet løg

2 fed fintrevet hvidløg

Olivenolie

 

Oksekødssuppe

1 L oksekødssuppe 

1 hel pore

½ knoldselleri

1 bagekartoffel (hvis du har)

½ ciabattabrød 

 

Smuldr endeskiver fra ciabattabrød, vend det med piskefløde, og stil det til side. Rør fars sej med salt, og smag til med æg, løg, flødebrød, hvidløg og friskkværnet peber. Steg en kødbolle i olie, og smag endeligt til med salt, hvidløg og peber. Form mini kødboller af den rørte fars, og steg dem på en pande.

 

Bring oksekødssuppe i kog, og kom finthakkede pore, kartoffel og knoldselleri i når den er tøet op. Lad suppen koge under låg i 15 minutter, og tilsæt så de stegte kødboller. Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, og lun ciabattabrød i ovnen. 

Skal du spare penge på madbudgettet, så finder du alle mine Luksus SU. Madplaner lige her.

bottom of page