Min allerbedste brownie
1 brownie | 45 minutter
Browniedej
115 g smør
200 g sukker
80 g mørk chokolade 72%
1 tsk. vaniljepasta
½ tsk. salt
2 øko æg + 1 øko æggeblomme
20 g kakaopulver
100 g mel
Du skal også bruge
50 g mørk chokolade 72%
Smelt smør i en mikroovn, og vend sukker heri. Varm smør og sukker i yderligere 60 sekunder i mikroovnen, og vend finthakket chokolade i. Rør i dejen til chokoladen smelter, og kom vaniljepasta, salt, æg og en ekstra æggeblomme heri. Rør dejen godt sammen, da det giver kagen en sprød top. Kom til slut kakaopulver og hvedemel i dejen, og vend finthakket chokolade i.
Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den på 170°C alm. ovn i 30 minutter. Lad kagen køle fuldstændig af på køkkenbordet eller i køleskabet.
Herefter er den klar til servering.
TIP:
Du kan med fordel toppe din brownie med ekstra fyld inden den bages. Det kunne være Oreos, M&M's eller mere chokolade.
Jeg har toppet min brownie med mintchokolade på billedet.