ANNONCE
Morgenboller med surdej og kærnemælk
8-10 boller | 3 timer
2 dl lunkent vand
10 g flagesalt
1 spsk. honning
400 g hvedemel
100 g durummel
2 dl kærnemælk
Olivenolie
En håndfuld durummel
Kom vand, surdej, flagesalt og honning i en skål, og rør til
flagesalt er opløst. Tilsæt mel og kærnemælk, og kør dejen elastisk og ensartet på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Kom dejen i en skål med olivenolie, og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og spænd den hurtigt op. Del dejen i 8-10 boller, og fordel dem på bagepapir. Tænd ovnen på 250° varmluft, og stil et ildfast fad med vand i bunden. Lad brade-panden varme med i ovnen, da det giver skorpen det bedste resultat. Bag bollerne på 250° i 10 minutter, og fjern fadet med vand. Bag surdejsbollerne færdig på 230° i 10 minutter, og lad dem
køle af på en bagerist.
Herefter er de klar til servering.