Nemt grydebrød
1 brød | 1 time + 12 timers hævning
Grydebrød
15 g gær
1 spsk. flagesalt
5 dl vand
650 g hvedemel
50 g durummel
Du skal også bruge
Olivenolie
1 dl durummel
Rør vand og gær med salt i en skål, og tilsæt hvedemel og durummel. Ælt dejen ensartet og smidig på en røremaskine i 10-12 minutter, og vip den over i en plastikbeholder beklædt med lidt olivenolie. Læg låg eller husholdningsfilm over beholderen, og lad den hæve natten over på køl i minimum 12 timer.
Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtigt over i gryden. Husk grydelapper, da gryden er meget varm. Læg et snit tværs over dejen med en skarp kniv, og drys med durummel. Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist.
Herefter er det klar til servering.
Tip: Brødet kan med fordel bages dagen inden, så længe det bliver opbevaret lufttæt i en pose eller lignende.