top of page

Nemt grydebrød

1 brød | 1 time + 12 timers hævning

Grydebrød

15 g gær

1 spsk. flagesalt

5 dl vand

650 g hvedemel

50 g durummel

 

Du skal også bruge

Olivenolie

1 dl durummel

 

Rør vand og gær med salt i en skål, og tilsæt hvedemel og durummel. Ælt dejen ensartet og smidig på en røremaskine i 10-12 minutter, og vip den over i en plastikbeholder beklædt med lidt olivenolie. Læg låg eller husholdningsfilm over beholderen, og lad den hæve natten over på køl i minimum 12 timer.

 

Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtigt over i gryden. Husk grydelapper, da gryden er meget varm. Læg et snit tværs over dejen med en skarp kniv, og drys med durummel. Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist.

 

Herefter er det klar til servering.

 

Tip: Brødet kan med fordel bages dagen inden, så længe det bliver opbevaret lufttæt i en pose eller lignende.

Nemt grydebrød med kun 5 ingredienser
bottom of page