Oksekødsuppe med hvidløgsflute
2 L supper | 50 minutter
Kødboller
Brød endeskiver
1 dl piskefløde
400 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
1 frilandsæg
1 fintrevet løg
2 fed fintrevet hvidløg
Olivenolie
Oksekødssuppe
1 L oksekødssuppe
1 pore
½ knoldselleri
1 bagekartoffel (hvis du har)
½ ciabattabrød
Smuldr endeskiver fra ugens ciabattabrød, vend det sammen med den sidste deciliter piskefløde, og stil det til side. Rør fars sej med salt, og smag til med æg, løg, hvidløg, flødebrød og friskkværnet peber. Steg en lille kødbolle i olie, og smag endeligt til med salt, hvidløg og peber. Form mini kødboller af den rørte fars, og steg dem i olie på en pande.
Bring oksekødssuppe i kog, og kom finthakket pore, kartoffel og knoldselleri i når den er tøet op. Lad suppen koge under låg i 15 minutter, og tilsæt så de stegte kødboller. Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, og lun ciabattabrød i ovnen.
Herefter er retten klar til servering.
Tip: Du kan med fordel lade farse trække på køl, men det er ikke nødvendigt.