Pasta med tomat-sauce og kødboller
2 personer | 35 minutter
Kødboller med basilikum
200 g hakke skinkekød
Salt og friskkværnet peber
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 håndfuld basilikum
Tomatsauce
1 fed hvidløg
1 håndfuld basilikum
Olivenolie
1 dåse hakkede tomater
Salt og friskkværnet peber
1-2 tsk. sukker
Du skal også bruge
250 g pasta
Basilikum
Kog pasta efter anvisning på pakken, og dræn vandet fra. Skyl pastaen i koldt vand så det ikke klistrer, og stil dem til side.
Rør hakket fars sejt med salt, og tilsæt revet hvidløg, finthakket rødløg, friskkværnet peber og finthakket basilikum. Form farsen til små kødboller, og steg dem sprøde på en middelvarm pande i olivenolie. De skal have4-6 minutter. Tag kødbollerne af panden, og stil dem til side.
Svits revet hvidløg og finthakket basilikum på samme pande, og tilsæt efter 3 minutter hakkede tomater. Smag til med salt, friskkværnet peber og sukker, og stavblender eventuelt tomatsaucen. Vend den cremede tomatsauce sammen med pasta, kødboller og frisk basilikum.
Herefter er retten klar til servering.