Pavlova med flødeskum og bær
1 pavlova | 2 timer
Pavlova
4 økologiske æggehvider
250 g sukker
1 tsk. eddike
½ tsk. salt
1 tsk. majsstivelse
Du skal også bruge
3 dl piskefløde 38%
400 g friske bær
2 spsk. flormelis
10 blade frisk mynte
Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukker lidt efter lidt. Det er vigtigt at sukkeret opløses, så skummen bliver sej og blank. Når ⅔ sukker er rørt i, tilsættes eddike, salt og majsstivelse. Brug en sigte til majsstivelsen, så den ikke klumper. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk i 5 minutter for at sikre, at alle sukkerkorn er opløst. Fordel marengsmassen på bagepapir, og bag den på 130°C varmluft i 1 time og 25 minutter. Tag marengsbunden ud, og afkøl den på en bagerist.
Pisk fløde til en let flødeskum, og fordel den på pavlovabunden med friske bær lige inden servering. Drys til slut med flormelis gennem en sigte, og eventuelt lidt frisk mynte.
Herefter er den klar til servering.