Pavlova med flødeskum og bær

1 pavlova | 2 timer

Pavlova
4 økologiske æggehvider
250 g sukker
1 tsk. eddike
½ tsk. salt
1 tsk. majsstivelse
Vaniljeskum
3 dl piskefløde 38%
3 tsk. vaniljepasta

 

Du skal også bruge
Sommerens friske bær
En smule flormelis

 

Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukker lidt efter lidt. Det er vigtigt at sukkeret opløses, så skummen bliver sej og blank. Når ⅔ sukker er rørt i, tilsættes eddike, salt og majsstivelse. Brug en sigte til majsstivelsen, så den ikke klumper. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk i 5 minutter for at sikre, at alle sukkerkorn er opløst. Kom marengsmassen p. en sprøjtepose, og sprøjt en rund marengsbund på bagepapiret. Bag marengsbunden på 130°C varmluft i 1 time og 25 minutter. Tag marengsbunden ud, og afkøl den på en bagerist. Pisk fløde til en let flødeskum, og vend forsigtigt vaniljepasta i med en dejskraber. Skyl sæsonens friske bær, og dup dem grundigt tørre i køkkenrulle. Fyld marengsbunden med vaniljeflødeskum, friske bær og drys med flormelis i en sigte.

Pavlova med flødeskum, friske bær og flormelis
Pavlova med flødeskum, friske bær og flormelis