Pizza med oksekød og bearnaise
2 personer | 45 minutter + 1 time til hævning
Pizzadej
3 dl lunken vand
12 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
400 g hvedemel
Tomatsovs
140 g tomatpure
1 dl vand
Salt og tørret oregano
Du skal også bruge
140 g mozzarella
1 løg
200 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Tørret oregano
200 g bearnaise
Frisk basilikum
Bland vand, gær og sukker i en skål, og tilsæt olivenolie, salt og hvedemel. Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine til den er elastisk og smidig, det tager op mod 20 minutter. Del dejen i to, og rul den til kugler. Lad kuglerne hæve på bagepapir under et fugtigt klæde i 1 time. Husk at drysse hvedemel under og ovenpå dejkuglerne, så de ikke sider fast på bagepapir og viskestykke.
Drys med hvedemel på bagepapir, og rul pizzadejen ud med hjælp fra hænderne. Top med tomatsovs lavet på tomatpure, vand, salt og oregano, og drys med mozzarella, løg, hakket oksekød, hvidløgsolie og oregano. Varm ovnen op til 250°C varmeluft med bagepladen derinde, og bag pizzaerne én af gangen i 12 minutter. Top de nybagte pizzaer med bearnaise og frisk basilikum.
Herefter er de klar til servering.
Tip
Kan du godt lide en lidt brændt pizza, kan du bruge grill funktionen i din ovn.