ANNONCE
Sund butterchicken med havreris
4 portioner | 30 minutter + 2 timer på køl
Marineret kylling
550 g kyllingebryst
1 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. cayennepeber
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 dl naturel yoghurt
Du skal også bruge
2 løg
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tomatpure
Salt og friskkværnet peber
4 dl havreris
Frisk koriander
Sesamfrø
Skær kylling i mundrette stykker og kom dem i en bøtte med krydderier, revet ingefær, hvidløg, hakkede tomater og yoghurt. Læg låg på bøtten, og lad den trække på køl i 2 timer, gerne længere. Skær løg i både og svits dem i en gryde med olivenolie. Tilsæt efter 2 minutter tomatpure og bøtten med marineret kylling. Krydr med salt, peber og eventuelt lidt krydderi, og lad retten simre i omkring 15 minutter.
Fyld en gryde med saltet vand, og tilsæt havreris når vandet koger. Lad risene koge i 11 minutter og si vandet fra. Fordel havreris og butterchicken i 4 dybe tallerkener, og drys med friske koriander og sesamfrø. Herefter er retten klar til servering.