top of page

Tærte med porre og creme fraiche

2 personer | 1 time 

Tærtedej 

100 g hvedemel

100 g havremel (blendet havregryn)

100 g vegansk smørblok

2 spsk. vand

1 tsk. flagesalt

 

Tærtefyld

Olivenolie

1 stor porre

Salt og friskkværnet peber

Æggemasse

6 økologiske æg

190 g creme fraiche 38%

Salt og friskkværnet peber

30 g parmesan

Kom mel, smør, vand og salt i en skål, og ælt den sammen til en smidig tærtedej. Fordele dejen i et smurt ildfast fad, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærtedejen på 230°C varmluft i 10 minutter.

Svits i mellemtiden porre i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel tærtefyldet i den forbagte tærtebund, og top med æggemasse bestående af sammenpiskede æg, creme fraiche, salt og friskkværnet peber. Top med revet parmesan, bag tærten på 190° varmluft i 35 minutter, og lad den hvile på køkkenbordet i 5 minutter. 

Herefter er den klar til servering.

Tærte med porre og creme fraiche
bottom of page