ANNONCE

Teriyaki laks med edamamebønner

4 personer | 45 minutter

2 spsk. brun farin

½ dl soyasauce

2 spsk. sesamolie

Saften fra 1 limefrugt

3 spsk. revet ingefær

2 fed revet hvidløg

1 tsk. chiliflager

1 laksestykke (600 g)

 

3 dl havreris

200 g edamamebønner uden skræl

1 limefrugt i skiver

Finthakket forårsløg

Frisk koriander

Sesamfrø

 

Rør brun farin, soyasauce, sesamolie, friskpresset limesaft, ingefær, hvidløg og chiliflager til en tyk teriyakisauce. Læg laksestykket med kødet nedad i et ovnfast fad, og hæld teriyakisaucen over. Stil fadet på køl i 20 minutter, så fisken kan trække smag. Vend laksestykket med kødet opad, og kom fadet i ovnen på 180°C i 20 minutter.

 

Kog havreris efter anvisning på pakken, og anret i skåle med teriyaki laks, edamamebønner, lime, forårsløg, frisk koriander og sesamfrø.

Teriyaki laks  med edamamebønner og havreris.jpeg