Luksus SU. Madplan 9
2 personer | 7 dage
MENU:
Forberedes i forvejen: Syltede rødløg
Sushi bowl med avocado og fiskedeller
Lynhurtig æggekage med skinke og spinat
Crispy fish baguette med chilimayo
Mexicanske ris med lime og bønner
Pastasalat med tun og chilimayo
Suppe med kokosmælk og suppehorn
Fyldte bagekartofler med creme fraiche
DU SKAL SELV HAVE:
Olivenolie og smagsneutral olie
Lagereddike, bouillon og hvedemel
Salt, sukker og friskkværnet peber
Gul karry, soya og rasp
INDKØBSLISTE:
500 g suppehorn
1 kg basmatiris
150 g sesamfrø
1 dåse tun i olie
2 dåser flåede tomater
1 dåse kokosmælk
1 dåse sorte bønner
255 g chilimayo
2 flute
400 g majs fra frost
400 g fiskefars
100 g frilands skinkestrimler
450 g creme fraiche 18%
8 øko æg
140 g revet mozzarella
500 g rødløg
1 hvidløg
1 rød peberfrugt
1 net øko citroner
1 øko lime
200 g ingefær
70 g frisk spinat
100 g champignon
1 bundt forårsløg
1 avocado
1 øko agurk
1,5 kg bagekartofler
400 g tomater
1 pose hjertesalat
MANDAG: SUSHI BOWL MED FISKEDELLER
2 sushi bowls | 1 time
Sushiris
3 dl basmatiris
3 dl vand
3 spsk. sukker
6 spsk. eddike
1 tsk. salt
Fiskedeller
150 g fiskefars
½ dl rasp
1 spsk. revet ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. soya
1 spsk. sesamfrø
Salt og friskkværnet peber
Smagsneutral olie
Du skal også bruge
⅓ af en agurk
1 avocado
2 forårsløg
2 spsk. syltede rødløg
2 spsk. chilimayo
2 spsk. sesamfrø
Skyl ris grundigt i koldt vand, og lad dem gerne stå dækket af vand på køkkenbordet i 20 minutter. Kog herefter risene i en riskoger eller efter anvisning på pakken. Bland i mellemtiden sukker, eddike og salt til en sushi-eddike, og stil den til side.
Når risene er færdigkogte, må du ikke løfte låget, før der er gået 10 minutter. Vend herefter de varme ris forsigtigt sammen med eddiken til de begynder at klistre. Stil risene til side, og lad dem køle af i køleskabet eller udenfor.
Rør en fars af fiskefars, rasp, revet ingefær, hvidløg, soya, sesamfrø, salt og friskkværnet peber. Steg farsen til små runde fiskedeller, og tag dem af panden, når de har fået stegeskorpe på alle sider.
Fordel sushiris i to skåle, og top med agurk, avocado, fiskedeller, forårsløg, syltede rødløg, chilimayo og sesamfrø.
TIRSDAG: LYNHURTIG ÆGGEKAGE MED SKINKE OG SPINAT
1 æggekage | 45 minutter
Æggekage
7 øko æg
300 g creme fraiche 18%
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. hvedemel
1 rødløg
2 forårsløg
1 tomat
100 g skinkestrimler
130 g majs på frost
½ pose spinat
Du skal også bruge
½ pose revet mozzarella
Kom æg, creme fraiche, hvedemel, salt og friskkværnet peber i en skål, og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel heri, og pisk inden der tilsættes rødløg, forårsløg, tomat, skinkestrimler, majs og spinat. Kom bagepapir i et ildfast fad, top med revet mozzarella, og bag æggekagen på 200°C varmluft i 30 minutter. Lad den hvile 5 minutter på køkkenbordet inden den skæres.
ONSDAG: CRISPY FISH BAGUETTE MED CHILIMAYO
2 baguettes | 45 minutter
Ovnbagte kartofler
500 g kartofler
Salt
Saft og skal fra ½ citron
Smagsneutral olie
Fiskebøffer
250 g fiskefars
Salt og friskkværnet peber
2 tsk. rasp
1 økologisk æg
2 dl rasp
Smagsneutral olie
Du skal også bruge
2 flutes
4 spsk. chilimayo
1 hjertesalat
2 tomater
Syltede rødløg
Skrub kartofler godt, og skær dem i både. Vend dem sammen med salt, citron og smagsneutral olie, og bag dem på 220°C i 30-40 minutter.
Vend fiskefars med salt, friskkværnet peber og rasp, og form den til to flade fiskebøffer (du kan med fordel komme lidt olie på hænderne, så farsen ikke klistrer). Vend fiskebøfferne hvedemel, æg og rasp, og steg dem sprøde i smagsneutral olie. Kom dem herefter på fedtsugende papir.
Lun flute efter anvisning på pakken, og fyld med chilimayo, hjertesalat, skiver af tomat, fiskebøffer og syltede rødløg. Anret med ovnbagte kartoffelbåde.
TORSDAG: MEXICANSKE RIS MED CREME FRAICHE
2 personer | 40 minutter
Mexikanske ris
1 løg
1 fed hvidløg
Olivenolie
3 dl basmatiris
1 dåse flåede tomater
6 dl bouillon(2 terninger)
Saft fra ½ citron eller 1 lime
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
1 dåse sorte bønner
2 spsk. creme fraiche 18%
2 forårsløg
Svits finthakkede løg og revet hvidløg i en middelvarm gryde i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter basmatiris, hakkede tomater og bouillon. Lad risene koge under låg i 5 minutter, og tilsæt limesaft, salt og friskkværnet peber. Lad risene koge færdig under låg i yderligere 8-10 minutter, og vend dem sammen med drænede sorte bønner.
Top den færdige ret med creme fraiche og finthakkede forårsløg.
FREDAG: PASTASALAT MED TUN OG CHILIMAYO
2 personer | 30 minutter
Pastasalat
250 g suppehorn
130 g majs på frost
Du skal også bruge
1 dåse tun i olie
1 rødløg
1 rød peberfrugt
½ agurk
2 spsk. chilimayo
Salt og friskkværnet peber
Saften fra ½ citron
Kog suppehorn og majs i saltet vand i 3 minutter, og dræn vandet fra.
Kom finthakket rødløg, peberfrugt og agurk i en skål med drænet tun, chilimayo, salt, friskkværnet peber og citron. Rør det til en cremet tunsalat, og vend det sammen med suppehorn og majs. Smag endeligt til og juster eventuelt konsistensen lidt med mere chilimayo.








LØRDAG: KOKOSSUPPE MED SPINAT OG LIME
2 personer | 20 minutter
Kokossuppe
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. revet ingefær
100 g champignon
1 tsk. gul karry
Olivenolie
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk 17-19%
Saften fra ½ limefrugt
5 dl bouillon (2 terning)
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
½ pose spinat
100 g suppehorn
Svits finthakket rødløg, revet hvidløg og ingefær, champignon og gul karry i olivenolie, og tilsæt efter 3-5 minutter flåede tomater, kokosmælk, lime, bouillon, salt og friskkværnet peber. Lad suppe koge op, og kom 3 minutter inden servering suppehorn og spinat heri. Husk at smage endeligt til.
SØNDAG: FYLDTE BAGEKARTOFLER MED CREME FRAICHE
2 personer | 1 time og 30 minutter
Bagekartofler
500 g bagekartofler
Salt
Olivenolie
Du skal også bruge
½ pose revet mozzarella
1 hjertesalat
2 tomater
130 g majs på frost
2 forårsløg
100 g creme fraiche
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. chilimayo
Skrub kartoflerne godt, og prik huller i dem med en gaffel. Gnub dem i olivenolie, rigeligt salt, og bag dem på 220°C varmluft i 1 time og 15 minutter. Åben de varme bagekartofler, og top med mozzarella.
Fyld de lune kartofler med hjertesalat, tomater, optøede majs, forårsløg, creme fraiche, chilimayo, salt og friskkværnet peber.