top of page

Luksus SU. Madplan 9

2 personer | 7 dage 

MENU:

 

Forberedes i forvejen: Syltede rødløg 

 

Sushi bowl med avocado og fiskedeller

Lynhurtig æggekage med skinke og spinat

Crispy fish baguette med chilimayo

Mexicanske ris med lime og bønner

Pastasalat med tun og chilimayo

Suppe med kokosmælk og suppehorn

Fyldte bagekartofler med creme fraiche

 

DU SKAL SELV HAVE:

 

Olivenolie og smagsneutral olie 

Lagereddike, bouillon og hvedemel

Salt, sukker og friskkværnet peber 

Gul karry, soya og rasp

 

INDKØBSLISTE:

 

500 g suppehorn

1 kg basmatiris 

150 g sesamfrø

1 dåse tun i olie 

2 dåser flåede tomater

1 dåse kokosmælk

1 dåse sorte bønner

255 g chilimayo

2 flute

400 g majs fra frost

400 g fiskefars 

100 g frilands skinkestrimler

450 g creme fraiche 18% 

8 øko æg

140 g revet mozzarella 

500 g rødløg

1 hvidløg 

1 rød peberfrugt

1 net øko citroner

1 øko lime

200 g ingefær 

70 g frisk spinat 

100 g champignon

1 bundt forårsløg

1 avocado

1 øko agurk

1,5 kg bagekartofler

400 g tomater

1 pose hjertesalat

MANDAG: SUSHI BOWL MED FISKEDELLER

2 sushi bowls | 1 time 

Sushiris

3 dl basmatiris 

3 dl vand 

3 spsk. sukker

6 spsk. eddike 

1 tsk. salt

 

Fiskedeller

150 g fiskefars 

½ dl rasp

1 spsk. revet ingefær 

1 fed hvidløg

1 spsk. soya

1 spsk. sesamfrø

Salt og friskkværnet peber

Smagsneutral olie 

 

Du skal også bruge 

⅓ af en agurk

1 avocado 

2 forårsløg 

2 spsk. syltede rødløg 

2 spsk. chilimayo 

2 spsk. sesamfrø 

 

Skyl ris grundigt i koldt vand, og lad dem gerne stå dækket af vand på køkkenbordet i 20 minutter. Kog herefter risene i en riskoger eller efter anvisning på pakken. Bland i mellemtiden sukker, eddike og salt til en sushi-eddike, og stil den til side. 

 

Når risene er færdigkogte, må du ikke løfte låget, før der er gået 10 minutter. Vend herefter de varme ris forsigtigt sammen med eddiken til de begynder at klistre. Stil risene til side, og lad dem køle af i køleskabet eller udenfor.

 

Rør en fars af fiskefars, rasp, revet ingefær, hvidløg, soya, sesamfrø, salt og friskkværnet peber. Steg farsen til små runde fiskedeller, og tag dem af panden, når de har fået stegeskorpe på alle sider.

 

Fordel sushiris i to skåle, og top med agurk, avocado, fiskedeller, forårsløg, syltede rødløg, chilimayo og sesamfrø.

TIRSDAG: LYNHURTIG ÆGGEKAGE MED SKINKE OG SPINAT

1 æggekage | 45 minutter 

 

Æggekage 

7 øko æg

300 g creme fraiche 18%

Salt og friskkværnet peber

2 spsk. hvedemel 

1 rødløg

2 forårsløg 

1 tomat

100 g skinkestrimler 

130 g majs på frost

½ pose spinat 

 

Du skal også bruge 

½ pose revet mozzarella 

 

Kom æg, creme fraiche, hvedemel, salt og friskkværnet peber i en skål, og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel heri, og pisk inden der tilsættes rødløg, forårsløg, tomat, skinkestrimler, majs og spinat. Kom bagepapir i et ildfast fad, top med revet mozzarella, og bag æggekagen på 200°C varmluft i 30 minutter. Lad den hvile 5 minutter på køkkenbordet inden den skæres.

ONSDAG: CRISPY FISH BAGUETTE MED CHILIMAYO

2 baguettes | 45 minutter

 

Ovnbagte kartofler 

500 g kartofler

Salt

Saft og skal fra ½ citron 

Smagsneutral olie 

 

Fiskebøffer 

250 g fiskefars 

Salt og friskkværnet peber

2 tsk. rasp

1 økologisk æg 

2 dl rasp

Smagsneutral olie 

 

Du skal også bruge 

2 flutes 

4 spsk. chilimayo

1 hjertesalat 

2 tomater 

Syltede rødløg 

 

Skrub kartofler godt, og skær dem i både. Vend dem sammen med salt, citron og smagsneutral olie, og bag dem på 220°C i 30-40 minutter. 

 

Vend fiskefars med salt, friskkværnet peber og rasp, og form den til to flade fiskebøffer (du kan med fordel komme lidt olie på hænderne, så farsen ikke klistrer). Vend fiskebøfferne hvedemel, æg og rasp, og steg dem sprøde i smagsneutral olie. Kom dem herefter på fedtsugende papir.

 

Lun flute efter anvisning på pakken, og fyld med chilimayo, hjertesalat, skiver af tomat, fiskebøffer og syltede rødløg. Anret med ovnbagte kartoffelbåde.

TORSDAG: MEXICANSKE RIS MED CREME FRAICHE

2 personer | 40 minutter 

 

Mexikanske ris 

1 løg

1 fed hvidløg

Olivenolie

3 dl basmatiris

1 dåse flåede tomater

6 dl bouillon(2 terninger)

Saft fra ½ citron eller 1 lime

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 

1 dåse sorte bønner

2 spsk. creme fraiche 18%

2 forårsløg

 

Svits finthakkede løg og revet hvidløg i en middelvarm gryde i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter basmatiris, hakkede tomater og bouillon. Lad risene koge under låg i 5 minutter, og tilsæt limesaft, salt og friskkværnet peber. Lad risene koge færdig under låg i yderligere 8-10 minutter, og vend dem sammen med drænede sorte bønner.

 

Top den færdige ret med creme fraiche og finthakkede forårsløg.

FREDAG: PASTASALAT MED TUN OG CHILIMAYO

2 personer | 30 minutter 

 

Pastasalat

250 g suppehorn

130 g majs på frost

 

Du skal også bruge 

1 dåse tun i olie

1 rødløg 

1 rød peberfrugt

½ agurk

2 spsk. chilimayo

Salt og friskkværnet peber

Saften fra ½ citron 

 

Kog suppehorn og majs i saltet vand i 3 minutter, og dræn vandet fra.

 

Kom finthakket rødløg, peberfrugt og agurk i en skål med drænet tun, chilimayo, salt, friskkværnet peber og citron. Rør det til en cremet tunsalat, og vend det sammen med suppehorn og majs. Smag endeligt til og juster eventuelt konsistensen lidt med mere chilimayo.

Syltede rødløg
Sushi bowl med avocado og fiskedeller
Lynhurtig æggekage med skinke og spinat
Crispy fish baguette med chilimayo
Mexicanske ris med lime og bønner
Pastasalat med tun og chilimayo
Suppe med kokosmælk og suppehorn
Fyldte bagekartofler med creme fraiche

LØRDAG: KOKOSSUPPE MED SPINAT OG LIME

2 personer | 20 minutter

 

Kokossuppe 

1 rødløg

2 fed hvidløg

1 spsk. revet ingefær 

100 g champignon 

1 tsk. gul karry

Olivenolie

1 dåse flåede tomater 

1 dåse kokosmælk 17-19%

Saften fra ½ limefrugt

5 dl bouillon (2 terning) 

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 

½ pose spinat

100 g suppehorn

 

Svits finthakket rødløg, revet hvidløg og ingefær, champignon og gul karry i olivenolie, og tilsæt efter 3-5 minutter flåede tomater, kokosmælk, lime, bouillon, salt og friskkværnet peber. Lad suppe koge op, og kom 3 minutter inden servering suppehorn og spinat heri. Husk at smage endeligt til.

SØNDAG: FYLDTE BAGEKARTOFLER MED CREME FRAICHE

2 personer | 1 time og 30 minutter 

 

Bagekartofler 

500 g bagekartofler

Salt 

Olivenolie 

 

Du skal også bruge 

½ pose revet mozzarella 

1 hjertesalat

2 tomater

130 g majs på frost

2 forårsløg 

100 g creme fraiche 

Salt og friskkværnet peber

2 spsk. chilimayo 

 

Skrub kartoflerne godt, og prik huller i dem med en gaffel. Gnub dem i olivenolie, rigeligt salt, og bag dem på 220°C varmluft i 1 time og 15 minutter. Åben de varme bagekartofler, og top med mozzarella.

 

Fyld de lune kartofler med hjertesalat, tomater, optøede majs, forårsløg, creme fraiche, chilimayo, salt og friskkværnet peber. 

Er du vild med mine Luksus SU. Madplaner, så finder du alle mine budgetvenlige madplaner samlet samlet lige her.

bottom of page