Varm kakao med muskat
2 personer | 10 minutter
Varm kakao med muskat – den perfekte vinterdrik
En varm kop kakao er altid et hit på kolde vinterdage, og med et strejf af muskat får du en ekstra luksuriøs og krydret smag, der gør drikken til noget særligt. Denne opskrift er perfekt til hyggeaftener, og kan nydes alene eller som en lækker afslutning på en julemiddag. Top den med skumfiduser eller flødeskum for en ekstra cremede og festlig oplevelse.
Sådan laver du varm kakao med muskat
Ingredienser:
-
5 dl havremælk
-
80 g mørk chokolade (70% eller mere)
-
½ teskefuld salt
-
Revet muskatnød
-
3 spsk. sirup
Du skal også bruge:
-
Skumfiduser eller flødeskum
Fremgangsmåde:
-
Kom havremælk, mørk chokolade, salt, muskatnød og sirup i en gryde.
-
Kog blandingen langsomt op, imens du rører i den med et piskeris, indtil chokoladen er helt smeltet.
-
Smag til med ekstra salt og muskatnød.
-
Fordel den varme kakao i to kopper, og top med skumfiduser eller flødeskum.
Herefter er den klar til servering!
Hvornår kan du servere varm kakao med muskat?
Denne varme kakao er perfekt som en hyggelig vinterdrik, både til juleaften og til afslapning på en kold vinterdag. Den er også en skøn drik at byde gæsterne på til juleaften eller som en eftermiddagshygge efter en lang gåtur udenfor.
Tip: For ekstra luksus kan du tilføje flødeskum eller Cointreau, hvis du som mig elsker orange-chokolade.
