ANNONCE

Butter chickpeas med yoghurt

4 personer | 3 timer

240 g dåse kikærter

1 tsk. chiliflager

2 tsk. stødt kardemomme

3 spsk. garam masala

1 spsk. spidskommen

2 tsk. gurkemeje

1 spsk. stødt koriander

1 tsk. cayennepeber

3 spsk. revet ingefær

2 fed hvidløg

400 g hakkede tomater

1 dl naturel yoghurt

 

2 finthakkede løg

40 g smør

3 spsk. tomatpure

Salt og friskkværnet peber

1 dl piskefløde 38%

3 dl havreris

Ærtespirer

Blandede sesamfrø

Blend krydderier, revet ingefær, hvidløg og hakkede tomater i en minihakker, og vend det sammen med yoghurt og kikærter. Sæt massen på køl, og lad den trække minimum 2 timer, gerne længere. Steg løg i smør, og tilsæt efter 2 minutter tomatpure og marinerede kikærter. Lad retten simre under låg i 15 minutter, og smag endeligt til med piskefløde, salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule garam masala.

 

Kog havreris efter anvisning på pakken, og anret i skåle med butter chickpeas, ærtespirer og blandede sesamfrø.

Vegetarisk butter chicken med havreris.jpeg