ANNONCE
Butter chickpeas med yoghurt
4 personer | 3 timer
240 g dåse kikærter
1 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 dl naturel yoghurt
2 finthakkede løg
40 g smør
3 spsk. tomatpure
Salt og friskkværnet peber
1 dl piskefløde 38%
3 dl havreris
Ærtespirer
Blandede sesamfrø
Blend krydderier, revet ingefær, hvidløg og hakkede tomater i en minihakker, og vend det sammen med yoghurt og kikærter. Sæt massen på køl, og lad den trække minimum 2 timer, gerne længere. Steg løg i smør, og tilsæt efter 2 minutter tomatpure og marinerede kikærter. Lad retten simre under låg i 15 minutter, og smag endeligt til med piskefløde, salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule garam masala.
Kog havreris efter anvisning på pakken, og anret i skåle med butter chickpeas, ærtespirer og blandede sesamfrø.