Andesteg med æbler og svesker
1 andesteg | 3 timer og 30 minutter
Andesteg
1 økologisk andesteg af 3 kg
5 røde æbler
200 g svesker uden sten
4 stængler frisk rosmarin
Rigeligt med flagesalt og friskkværnet peber
Rens andestegen grundigt under koldt vand, og fjern eventuelle fjerrester. Fjern indmad og klip gump og vingespidser af. Krydder anden grundigt med salt og peber både indvendigt og udvendigt, og fyld den med stykker af æble, svesker og frisk rosmarin. Bind vinger og ben ind til andestegens krop med en bomuldssnor, så den ikke bliver tør. Læg andestegen i en bradepande af støbejern med brystet opad, og lad den tilberede i 2½ time på 175°C alm. ovn. Mærk herefter om lårene sidder løst og tjek om kødsaften er klar. Tag andestegen ud, og lad den hvile i 30 minutter inden den serveres.
Husk at indmad, fedt og sky fra stegen er fantastisk til den brune sovs.
