ANNONCE
Chokolade cookies med mint
12 stk. | 30 minutter
Cookiedej – de lækre cookies med et twist af Marianne bolcher
Cookiedej er en fantastisk opskrift på bløde og smørfyldte cookies, som får et ekstra pift fra Marianne bolcher og chokolade. Denne opskrift er perfekt til en hyggelig kaffepause eller som en lækker dessert.
Ingredienser
-
100 g smeltet smør
-
100 g brun farin
-
50 g rørsukker
-
1 økologisk æg
-
130 g hvedemel
-
30 g kakaopulver
-
½ teskefuld bagepulver
-
1 teskefuld vaniljeessens
-
½ teskefuld flagesalt
-
50 g mælkechokolade
-
50 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
-
Rør smeltet smør, brun farin, rørsukker og æg sammen i en skål.
-
Tilsæt hvedemel, kakaopulver, bagepulver, vaniljeessens og flagesalt. Pisk ingredienserne til en ensartet dej.
-
Vend de finthakkede Marianne bolcher og de to slags chokolade (mælkechokolade og hvid chokolade) i dejen.
-
Tril dejen til kugler på størrelse med en bordtennisbold.
-
Placer kuglerne med mellemrum på to bageplader.
-
Bag cookies på 200°C varmluft i 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne på kanterne.
-
Lad cookies køle helt af på en bagerist.
Herefter er de klar til servering.
Tips til variationer og opbevaring:
-
Variationer: Du kan nemt tilpasse opskriften ved at skifte Marianne bolcher ud med andre typer slik eller chokolade. Hakkede nødder som valnødder eller pekannødder giver også et lækkert crunch.
-
Opbevaring: Opbevar de afkølede cookies i en tætsluttende beholder i op til en uge. De kan også fryses i op til 3 måneder, hvis du vil forberede dem til en senere lejlighed.
-
Servering: Perfekt sammen med et glas mælk, eller server dem som en sød gave i en flot æske til venner og familie.
Jeg serverer ofte mine chokolade cookies med mint til jul, men de kan også sagtens serveres på andre tidspunkter. Og er du i humør til flere cookies, så finder du her opskriften på de lækreste cookies med chokoladeknapper.
