Cremet champignonsuppe
2 personer | 20 minutter
Cremet champignonsuppe
1 stort løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 spsk. smør
500 g champignon i skiver
3 kviste rosmarin
6 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
2 spsk. mascarpone
2 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. soya
Du skal også bruge
100 g shitakisvampe
1 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
Svits finthakket løg og hvidløg i smør og olivenolie i en middelvarm gryde, og tilsæt efter 2 minutter svampe og rosmarin. Svits i yderligere 5-10 minutter, og hæld grøntsagsbouillon herpå. Kom mascarpone, piskefløde, salt, friskkværnet peber og soya i gryden, og lad det koge hurtigt op. Fjern rosmarin stængler, og stavblend halvdelen af suppen. Kom den tilbage i gryden, og smag endeligt til.
Steg shitakisvampe i smør på en varm pande, og drys med salt. Anret suppen i skåle, og top med shitakisvampe og friskkværnet peber.
Herefter er suppen klar til servering.
