top of page

Cremet champignonsuppe

2 personer | 20 minutter

Cremet champignonsuppe

1 stort løg
2 fed hvidløg 
Olivenolie 
1 spsk. smør
500 g champignon i skiver 
3 kviste rosmarin 
6 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
2 spsk. mascarpone 
2 dl piskefløde 
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. soya 

 

Du skal også bruge
100 g shitakisvampe
1 spsk. smør 
Salt og friskkværnet peber

Svits finthakket løg og hvidløg i smør og olivenolie i en middelvarm gryde, og tilsæt efter 2 minutter svampe og rosmarin. Svits i yderligere 5-10 minutter, og hæld grøntsagsbouillon herpå. Kom mascarpone, piskefløde, salt, friskkværnet peber og soya i gryden, og lad det koge hurtigt op. Fjern rosmarin stængler, og stavblend halvdelen af suppen. Kom den tilbage i gryden, og smag endeligt til.

Steg shitakisvampe i smør på en varm pande, og drys med salt. Anret suppen i skåle, og top med shitakisvampe og friskkværnet peber.

Herefter er suppen klar til servering.

Tip: Jeg er vild med svampe, og de smager også fantastisk i risotto. Få den lækreste opskrift på svampe-risotto lige her.

Cremet champignonsuppe
bottom of page