ANNONCE

Fastelavnsboller med vaniljecreme

10 fastelavnsboller | 45 minutter + 1,5 times hævetid

Fastelavnsboller

65 g smør

2,5 dl letmælk

25 g gær

1 tsk. flagesalt

3 spsk. sukker

1 økologisk æg

1 tsk. kardemomme

500 g hvedemel (evt. 2 spsk. ekstra)

 

Vaniljecreme

1 brev bagefast kagecreme fra Dr. Oetker

4 dl letmælk

Du skal også bruge

1 økologisk æg til pensling

Glasur af flormelis og vand

Concentrated Colour Green fra Dr. Oetker

Krymmel

Smelt smør og mælk i en kasserolle. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt gær. Kom salt, sukker, æg og kardemomme i dejen, og rør mel i lidt efter lidt på en røremaskine. Ælt dejen godt igennem i ca. 8 minutter, og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 1 time. Du kan eventuelt tilføje en smule mere hvedemel, hvis dejen virker for klæg.

 

Bland bagefast kagecreme med letmælk, og pisk det med et piskeris i 1 minut. Stil kagecremen på køl i 20 minutter, og rør den herefter cremet og ensartet.

 

Ælt dejen igennem efter hævning, og del den i 10 lige store dejklumper. Rul hver dejklump ud til en firkant, og læg kagecreme i midten, inden den lukkes lufttæt sammen. Jeg kommer 1 stor spsk. kagecreme i hver fastelavnsbolle. Læg alle fastelavnsboller med lukning nedad og afstand til hinanden, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensel de efterhævede fastelavnsboller med et sammenpisket æg, og bag dem på 200°C varmluft i 15 minutter.

 

Lad bollerne køle helt af, inden de pyntes med farverig glasur og krymmel.

Fastelavnsboller med vaniljecreme.jpeg