ANNONCE
Fastelavnsboller med vaniljecreme
10 fastelavnsboller | 45 minutter + 1,5 times hævetid
Fastelavnsboller
65 g smør
2,5 dl letmælk
25 g gær
1 tsk. flagesalt
3 spsk. sukker
1 økologisk æg
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel (evt. 2 spsk. ekstra)
Vaniljecreme
1 brev bagefast kagecreme fra Dr. Oetker
4 dl letmælk
Du skal også bruge
1 økologisk æg til pensling
Glasur af flormelis og vand
Concentrated Colour Green fra Dr. Oetker
Smelt smør og mælk i en kasserolle. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt gær. Kom salt, sukker, æg og kardemomme i dejen, og rør mel i lidt efter lidt på en røremaskine. Ælt dejen godt igennem i ca. 8 minutter, og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 1 time. Du kan eventuelt tilføje en smule mere hvedemel, hvis dejen virker for klæg.
Bland bagefast kagecreme med letmælk, og pisk det med et piskeris i 1 minut. Stil kagecremen på køl i 20 minutter, og rør den herefter cremet og ensartet.
Ælt dejen igennem efter hævning, og del den i 10 lige store dejklumper. Rul hver dejklump ud til en firkant, og læg kagecreme i midten, inden den lukkes lufttæt sammen. Jeg kommer 1 stor spsk. kagecreme i hver fastelavnsbolle. Læg alle fastelavnsboller med lukning nedad og afstand til hinanden, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensel de efterhævede fastelavnsboller med et sammenpisket æg, og bag dem på 200°C varmluft i 15 minutter.
Lad bollerne køle helt af, inden de pyntes med farverig glasur og krymmel.