ANNONCE
Gulerodskage med æblemos
1 gulerodskage | 2 timer
Gulerodskage
4 økologiske æg
200 g sukker
150 g brun farin
175 ml rapsolie
2 tsk. økologisk bagepulver fra Dr. Oetker
280 g hvedemel
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
350 g fintrevet økologiske gulerødder
50 g hakkede mandler fra Dr. Oetker
130 g æblemos
Smørcreme
200 g stuetempereret smør
Concentrated Colour Green og Orange fra Dr. Oetker
Pisk æg, sukker og brun farin til en tyk æggesnaps, og tilsæt olie. Kom bagepulver, hvedemel og krydderier i dejen, og vend herefter gulerod, mandler og æblemos i. Kom dejen i en smurt springform, og bag gulerodskagen på 180°C varmluft i 50-60 minutter. Lad herefter gulerodskagen køle helt af.
Kom smørcreme og smør i en skål, og pisk det med en håndmixer i 4 minutter. Kom en lille mængde smørcreme i 2 skåle, og farv smørcremen henholdsvis orange og grøn med geléfarve.
Smør den afkølede gulerodskage op med et tyndt lag hvid smørcreme, og stil den på køl. Smør efter 30 minutter det sidste lag smørcreme på gulerodskagen, og pynt med små gulerødder af smørcreme og eventuelt lidt hakkede mandler inden servering.