top of page

Kartoffelpizza med hvidløgsolie

2 personer | 45 minutter 

Kartoffelpizza

½ portion koldhævet dej

Hvedemel

Hvidløgsolie

1 dl olivenolie 

1 fed hvidløg

 

Du skal også bruge

150 g mascarpone

Salt og friskkværnet peber

4 kartofler

1 rødløg

Tørret rosmarin

Frisk basilikum

 

Tag bøtten med de koldhævede dejklumper ud fra køl, og lad den stå på køkkenbordet i 2 timer. Dejen er bedst ved stuetemperatur, men kan også bages direkte fra køl. Kom dejklumperne på et meldrysset bord, og form dem til pizzaer.

Vend olivenolie og revet hvidløg sammen til en hvidløgsolie, og stil det til side.

 

Bland mascarpone med salt og friskkværnet peber, og fordel det på pizzaerne. Top med kartoffel, rødløg, tørret rosmarin, hvidløgsolie, salt og friskkværnet peber.

 

Bag pizzaerne én af gangen på 250°C varmluft. Du kan også bruge grillfunktion, men hold god øje. Pizzaerne skal have 8-12 minutter hver. Top de bagte pizzaerne med frisk basilikum.

 

Herefter er de klar til servering. 

Kartoffelpizza med hvidløgsolie
bottom of page