top of page

Koldskål chiagrød til mange

20 personer | 25 minutter + 8 timer på køl 

Koldskål chiagrød med jordbærkompot og kammerjunker er en frisk og lækker ret, der er perfekt til brunchbordet, især når du har mange gæster. Denne opskrift kombinerer den klassiske, syrlige smag af koldskål med fyldig chiagrød og en sød jordbærkompot, toppet med sprøde kammerjunker. Den er både cremet og forfriskende og kan forberedes på forhånd, hvilket gør den ideel til større selskaber.

 

Server den i små skåle eller glas for en smuk og indbydende anretning, der helt sikkert vil imponere dine gæster og tilføre et dansk twist til brunchmenuen.

Koldskål chiagrød

10 spsk. chiafrø 
8 dl koldskål 

 

Jordbærkompot
400 g frosne jordbær 
4-6 spsk. sukker

 

Du skal også bruge
1 L vaniljeskyr 

20 friske jordbær 
200 g kammerjunker 

Bland chiafrø og koldskål i en bøtte med låg, og lad den trække natten over på køl. 

Kom jordbær og sukker i en kasserolle, og lad det koge op under omrøring. Lad det koge i 5-10 minutter på middelvarme, til det opnår en mere fast konsistens. Tag kompotten af komfuret, og lad den køle af.

Vend chiagrøden sammen med vaniljeskyr, og fordel den i 20 små skåle. Top med jordbærkompot, friske jordbær og knuste kammerjunker.

Herefter er den klar til servering.

Mangler du inspiration til mere smuk og lækker morgenmad til mange? Så finder du min opskrift på koldhævede sesamboller lige her.

Koldskål chiagrød med jordbærkompot
bottom of page