top of page

Nemme æltefrie musliboller

10 stk. | 45 minutter + 10 timers hævning

Nemme æltefrie musliboller

6 g gær
450 g vand 
150 g kærnemælk
1 spsk. honning
600 g hvedemel 
100 g havregryn 
20 g flagesalt (12 g alm. salt)
1 dl solsikkekerner
½ dl nødder
1 dl rosiner eller tranebær 

 

Du skal også bruge
Durummel 
1 dl vand 

Opløs gær i vand og kærnemælk, og tilsæt honning, mel, havregryn salt, solsikkekerner, nødder og tørret frugt. Rør i dejen til den samler sig, og skrab dejen ned fra skålens kanter med en dejskraber. Lad den hæve med et låg eller husholdningsfilm over skålen på køkkenbordet natten over.

Tænd ovnen på 250°C varmluft, og lad bradepanden varme med op inde i ovnen. 

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade, og stram den op. Del dejen i 10 boller, placer bollerne på et stykke bagepapir, og træk dem over på den varme bradepande.

Kast 1 dl vand i bunden af ovnen, og luk med det samme, så der bliver skabt damp. Bag bollerne i 10 minutter, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag bollerne i yderligere 15-20 minutter, eller til de er gyldne.

Herefter er de klar til servering.

Tip: Få opskriften på æltefrie boller med cheddar og gulerod lige her.

Nemme æltefri musliboller
bottom of page