Nemme æltefrie musliboller
10 stk. | 45 minutter + 10 timers hævning
Nemme æltefrie musliboller
6 g gær
450 g vand
150 g kærnemælk
1 spsk. honning
600 g hvedemel
100 g havregryn
20 g flagesalt (12 g alm. salt)
1 dl solsikkekerner
½ dl nødder
1 dl rosiner eller tranebær
Du skal også bruge
Durummel
1 dl vand
Opløs gær i vand og kærnemælk, og tilsæt honning, mel, havregryn salt, solsikkekerner, nødder og tørret frugt. Rør i dejen til den samler sig, og skrab dejen ned fra skålens kanter med en dejskraber. Lad den hæve med et låg eller husholdningsfilm over skålen på køkkenbordet natten over.
Tænd ovnen på 250°C varmluft, og lad bradepanden varme med op inde i ovnen.
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade, og stram den op. Del dejen i 10 boller, placer bollerne på et stykke bagepapir, og træk dem over på den varme bradepande.
Kast 1 dl vand i bunden af ovnen, og luk med det samme, så der bliver skabt damp. Bag bollerne i 10 minutter, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag bollerne i yderligere 15-20 minutter, eller til de er gyldne.
Herefter er de klar til servering.
Tip: Få opskriften på æltefrie boller med cheddar og gulerod lige her.