Rød karrysuppe med tigerrejer
20 personer | 20 minutter
Rød karrysuppe med tigerrejer
1 rødløg
3 x 3 cm ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. rød karrypasta
Smagsneutral olie
1 dåse kokosmælk 17-19% fedt
5 dl hønsebouillon (2 terninger)
1 dåse ananas i egen juice
2 gulerødder
200 g frosne edamamebønner
1 porre
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. soya
Saften fra 1 limefrugt
Friskkværnet peber
400 g frosne tigerrejer
Svits rødløg, ingefær, hvidløg og karrypasta i smagsneutral olie, og tilsæt efter 2 minutter kokosmælk, bouillon, ananas, gulerod, edamamebønner, porre, fiskesauce, soya, lime og friskkværnet peber. Giv suppen et hurtigt opkog, sådan at grøntsagerne bliver tilberedte med bid i. Tilsæt herefter tigerrejer, og kog dem med så de bliver tilberedte. Det tager omkring 3 minutter.
Herefter er retten klar til servering, og jeg serverer med kogte nudler. Jeg koger ikke mine nudler med i suppen, da suppen så kan være svær at genopvarme. De bliver nemlig hurtigt overkogte, og kan smuldre i den varme suppe.