Slider boller med sesam
10 stk. | 3 timer
Slider boller med sesam – lækre hjemmebagte sliders til en festlig middag
Disse sliderboller er den perfekte base for små, saftige burgere. Den bløde, luftige bolle med den let nøddeagtige smag af sesamfrø er ideel til fyld som hakkebøffer, frisk tomat og en god dressing. En simpel, men lækker ret, som er perfekt til både middag og fest.
Ingredienser
-
5 g gær
-
1 dl lunkent vand
-
½ teskefuld flagesalt
-
10 g sukker
-
40 g blødt smør
-
200 g hvedemel
-
1 økologisk æg
-
Sesamfrø
Du skal også bruge
-
400 g hakket oksekød
-
Salt og friskkværnet peber
-
Olivenolie
-
2 mellemstore tomater
-
1 håndfuld salatblade
-
Ketchup
-
Mayonnaise
Fremgangsmåde
-
Kom gær, lunkent vand, flagesalt og sukker i en skål, og rør indtil gæren er opløst.
-
Tilsæt smør og hvedemel til dejen, og ælt den smidig.
-
Lad dejen hæve i 2 timer under et fugtigt klæde. Når den er hævet, slå den ned.
-
Tril 10 kugler af dejen, og placér dem på en bradepande med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter under et fugtigt klæde.
-
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
-
Bag sliderbollerne på 200°C varmluft i 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne.
-
Steg hakkebøfferne på en pande med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
-
Skær tomaterne i skiver, og skyl salaten.
-
Når bollerne er bagt og afkølet en smule, fyld dem med hakkebøffer, tomatskiver, salat, ketchup og mayonnaise.
Herefter er de klar til servering.
Variationer
Sliderboller kan varieres med forskellige fyld og toppings. Udskift hakkebøfferne med kyllingefrikadeller eller veggie-bøffer for en vegetarisk version. Du kan også prøve at tilsætte syltede agurker, løg eller avocado for at give sliderne ekstra smag og tekstur.
Hvis du ønsker en ekstra luksuriøst version, kan du pensle bollerne med lidt smeltet smør, så snart de kommer ud af ovnen.
Hvornår kan du servere sliderne?
Sliderboller med sesam er perfekte til både hverdag og fest. De er fantastiske til en lækker weekendmiddag, en festlig buffet eller som en del af en picnic. Denne ret fungerer også godt til en uformel sammenkomst med venner eller familie, da slidersne nemt kan tilpasses alles smag. Server dem som en del af en middag med små salater og snacks, eller som en del af en større buffet til en festlig lejlighed. De er lige så perfekte til en hyggelig aften som til sommerens grillfester, og helt oplagte at servere til arrangementer som nytårsaften eller studentergilder.