Slider boller med sesam
10 stk. | 3 timer
Slider boller med sesam
5 g gær
1 dl lunkent vand
½ tsk. flagesalt
10 g sukker
40 g blødt smør
200 g hvedemel
1 økologisk æg
Sesamfrø
Du skal også bruge
400 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
2 mellemstore tomater
1 håndfuld salatblade
Ketchup
Mayonnaise
Kom gær, vand, salt og sukker i en skål, og rør til gær er opløst. Kom smør og mel i dejen, og ælt den smidig. Stil dejen til hævning 2 timer under et fugtigt klæde, og slå den ned.
Tril 10 kugler, og placér dem på en bradepande med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter under et fugtigt klæde. Pensel med æg, og drys med sesamfrø. Bag burgerbollerne på 200°C varmluft i 12-15 minutter.
Fyld de hjemmebagte sliders med hakkebøffer, tomat, salat, ketchup og mayonnaise.
Herefter er de klar til servering.