top of page

Ungarsk gullashsuppe

2 L | 30 minutter + 2 timer

Ungarsk gullashsuppe

2 løg
Olivenolie
1 spsk. smør
4 gulerødder
4 stængler bladselleri 
400-600 g oksetern 
Salt og friskkværnet peber
1 dåse tomatpasta
5 spsk. paprika
3 spsk. spidskommen
1 spsk. cayennepeber
1,5 l oksebouillon ( terninger)
4 laurbærblade 

 

Du skal også bruge 
4 gulerødder
500 g kartofler 

Svits løg i smør og olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter tern af gulerødder og bladselleri. Svits i yderligere 4 minutter, og fjern grøntsagerne fra gryden. Brun oksetern med rigeligt salt og friskkværnet peber i 5 minutter, eller til gryden begynder at blive brun/branket i bunden (det giver en himmelsk smag til retten). Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og tilsæt tomatpasta, krydderier, oksebouillon og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 2-3 timer.

Kom ekstra tern af gulerødder og kartofler i den næsten færdige gullasch, og lad dem tilberede i 10-15 minutter. Smag endeligt til, at server den som suppe med creme fraiche og finthakket purløg, eller med kartoffelmos.


Herefter er den klar til servering. ​

Er du i humør til flere retter med oksekød? Så finder du opskriften på nem spaghetti med pandekødsovs lige her.

Ungarsk gullashsuppe
bottom of page