top of page

Hjemmelavet rødkål

6 personer | 1 time og 30 minutter

Hjemmelavet rødkål

500 g rødkål
40 g smør
1 dl eddike
150 g ribsgelé 
2 spsk. sukker
6 nelliker 
Salt og friskkværnet peber
3 laurbærblade

Skær rødkål i tynde strimler, og svits det i smør under lav varme. Rør i kålen til den falder helt sammen, og tilsæt eddike, ribsgelé, sukker, nelliker, lidt salt og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad den simre under lav varme i 1 timer, gerne længere. Tilføj eventuelt en smule vand, hvis rødkålen skulle blive tør. Smag endeligt til med sukker, salt og friskkværnet peber, og lad helst rødkålen trække natten over på køl. 

Herefter er den klar til servering

Hjemmelavet rødkål
bottom of page